De Toekomst van Smartwatches: Trends en Voorspellingen

Toekomst van smartwatches

Hoe zal de toekomst van smartwatches? Een vraag die niet alleen betrekking heeft op smartwatches, maar ook op alle technologische apparaten. Als we ons herinneren hoe de evolutie van slimme horloges is geweest, van het bieden van slechts een paar functies naast de tijd tot het verstrekken van gezondheids- en fitnessmetingen, zelfs het creëren van modellen die ideaal zijn voor zwemmers, betekent dit dat de verandering zeer significant is geweest.

De groei van deze apparaten is niet alleen technologisch geweest, maar ook in populariteit toegenomen, omdat er tegenwoordig talloze modellen zijn, zelfs specifiek voor ouderen.

Slimme horloges zijn een essentieel hulpmiddel geworden voor veel mensen, met een breed scala aan functies, variërend van het volgen van fysieke activiteit, sportmodi tot contactloze betalingen.

Al deze veranderingen suggereren dat slimme horloges zullen blijven evolueren naar geavanceerdere, veelzijdige apparaten die zich richten op het verbeteren van verschillende aspecten van het leven van hun gebruikers. Dit zal echter afhangen van hoe consumenten reageren en hoe in de komende jaren nieuwe technologieën en processen worden toegevoegd.

Als je momenteel wilt investeren in een slim horloge, is dit een uitstekend moment. De gebruikerservaring is aanzienlijk verbeterd, er is een trend naar een meer verbonden en gezonde levensstijl, en er is een grote verscheidenheid aan modellen met verschillende kenmerken en functies die aansluiten bij de behoeften van gebruikers, en natuurlijk variabele prijzen.

Trends en voorspellingen voor de toekomst van smartwatches

Ontwerp en Materialen

Toekomst van smartwatches

Hoe zal het ontwerp van slimme horloges evolueren? Zullen ze geïntegreerd worden in kleding of andere accessoires? Welke nieuwe materialen zullen worden gebruikt bij de productie van slimme horloges? Zullen ze flexibeler, duurzamer of biologisch afbreekbaar worden? Zal er meer personalisatie zijn in het ontwerp van slimme horloges? Kunnen ze 3D worden afgedrukt of aangepast worden met verschillende bandjes en wijzerplaten?

Hoewel de meeste smartwatches worden gemaakt van roestvrij staal, aluminium, plastic, rubber, siliconen, saffier, acryl, enzovoort, is de bezorgdheid over milieuvriendelijkheid bij de productie ervan een doorslaggevende factor. Sterker nog, men verwacht dat deze in de komende jaren worden vervaardigd met gerecyclede materialen door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor het opladen, zoals zonne-energie. Bovendien zullen ze een meer ergonomisch en lichtgewicht ontwerp hebben.

Er is al een grote verscheidenheid aan kleuren voor het verwisselen van bandjes, maar men schat in dat er meer variabiliteit zal zijn in de personalisatie en dat het wisselsysteem iets praktischer zal worden.

In de toekomst wordt verwacht dat de schermen nog flexibeler en duurzamer zullen zijn, zelfs met opvouwbare technologie. Dit komt doordat ze momenteel veel groter, helderder en met een uitstekende resolutie zijn in vergelijking met voorgaande jaren.

Functies en Sensoren

functies en sensoren in de toekomst van slimme horloges

Welke nieuwe functies zullen aan smartwatches worden toegevoegd? Kunnen ze de geestelijke gezondheid controleren of monitoren? ¿Zullen smartwatches geïntegreerd worden met andere apparaten, zoals zelfrijdende voertuigen? ¿Zullen er verbeteringen zijn in de nauwkeurigheid van de sensoren van smartwatches? Kunnen ze de bloeddruk, bloedglucose of lichaamstemperatuur meten?

Hoewel de huidige modellen van smartwatches al een aantal sensoren hebben ingebouwd die gezondheids- en fitnessaspecten monitoren, kan zelfs het meest geavanceerde model bijvoorbeeld nog geen bloedglucose of bloeddruk meten, daarom wordt verwacht dat deze functies in de toekomst kunnen worden toegevoegd.

In feite schat het merk Apple in de Apple Watch Series 10 de bloeddruk te kunnen extrapoleren via de pols en de bloedstroom. Echter, dit is opgenomen als octrooi van het merk en we hopen dat deze functie in de toekomst beschikbaar zal zijn.

Batterijduur

batterijen in de toekomst van slimme horloges

Als we praten over de batterijduur, zouden de meeste gebruikers willen dat de batterijen van hun smartwatches oneindig zouden zijn. Het oplaadtijd tussen modellen en merken varieert, maar het is ook een van de grootste huidige problemen bij het gebruik van deze apparaten. Met zoveel functies die een smartwatch kan bieden, zal het energieverbruik natuurlijk hoger zijn.

Het wordt geschat dat deze situatie zal verbeteren en slimme horloges meerdere dagen meegaan op één lading, maar hiervoor wordt ook verwacht dat nieuwe energiebronnen worden aangenomen om de autonomie te verbeteren, waardoor de noodzaak van dagelijkse opladen verdwijnt en de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Interface en Gebruikerservaring

gebruikerservaring in de toekomst van slimme horloges

Vanwege het kleine formaat van de schermen kan het gebruik van slimme horloges moeilijk lijken, maar het wordt verwacht dat alle modellen spraakopdrachten en gebaren zullen hebben die de toegang tot en het gebruik van smartwatches vereenvoudigen.

De verbetering van spraakassistenten zoals Siri, Google Assistant of Alexa zal een meer natuurlijke en geavanceerde interactie met slimme horloges mogelijk maken, waardoor het uitvoeren van taken en het verkrijgen van informatie wordt vergemakkelijkt zonder het aanraken van het scherm.

In feite is een van de trends in slimme horloges ook om ervoor te zorgen dat deze bruikbaar zijn voor mensen met een handicap, omdat dit een groeiende zorg is. Met andere woorden, de functies moeten aanpasbaar zijn om een diverse klantenbasis te bedienen, inclusief ouderen en kinderen.

Connectiviteit 5G

Hoewel er al veel modellen van smartwatches op de markt zijn die zonder het gebruik van een mobiele telefoon kunnen worden gebruikt, dat wil zeggen, ze hebben een eigen chip, zal de wijdverbreide implementatie van 5G-netwerken snellere en stabielere connectiviteit mogelijk maken voor smartwatches. Dit zal de overdracht van gegevens in realtime, videogesprekken en een betere integratie met andere verbonden apparaten mogelijk maken.

Integratie van gezondheid en welzijn

Toekomst van smartwatches

Er zijn veel modellen van smartwatches op de markt met tal van sensoren die fysieke activiteiten meten, sportmodi hebben, enzovoort.

Niettemin wordt verwacht dat in de toekomst nog meer functies zullen worden toegevoegd die bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de gebruikers.

Hoewel veel merken benadrukken dat de verstrekte metingen niet bedoeld zijn voor medische doeleinden, zoals zelfdiagnose of het raadplegen van een arts, maar uitsluitend zijn ontworpen voor fitness- en welzijnsdoeleinden; het feit dat deze metingen door medisch personeel kunnen worden gebruikt om ziekten te voorkomen of te helpen beheersen, is zeer nuttig. In feite wordt verwacht dat de gegevens van smartwatches geïntegreerd kunnen worden met elektronische gezondheidszorgsystemen en het proces verder kunnen vergemakkelijken.

Meer gepersonaliseerde toepassingen

Ondanks dat huidige smartwatches een breed scala aan toepassingen bieden, zijn veel daarvan generiek. Daarom is de verwachting dat, naarmate de technologie vordert en ontwikkelaars nieuwe verbeteringen creëren, toekomstige toepassingen meer gepersonaliseerd kunnen worden en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van elke gebruiker.

Bovendien wordt een toename verwacht in de ontwikkeling van smartwatches die zijn ontworpen voor specifieke toepassingen in de industrie, dat wil zeggen, op maat gemaakt voor specifieke taken, zoals het bewaken van fabrieken, assisteren bij vluchten of het meten van sportprestaties, onder andere.

Meer integratie met het slimme huis

Toekomst van smartwatches

Hoewel er momenteel al veel smartwatches zijn die slimme thuisapparaten kunnen bedienen, zoals sloten, verlichting, thermostaten, enzovoort, is de controle nog niet volledig. Er zijn ook merken zoals Siemens die slimme apparaten produceren die kunnen worden bediend met smartwatches. Daarom zou het ideaal zijn als de integratie in de toekomst nog verder gaat.

Meer focus op veiligheid en privacy

Toekomst van smartwatches

Naarmate nieuwe functies, kenmerken en sensoren worden geïntegreerd, zal de hoeveelheid gegevens die deze apparaten verwerken toenemen. Daarom moet de beveiliging en privacy van gebruikersinformatie aanzienlijk worden versterkt, met de implementatie van versleutelingsmaatregelen, biometrische authenticatie en gegevensbescherming.

Concurrentie en innovatie

Ondanks dat de bekendste merken van smartwatches Apple, Samsung, Fitbit, Amazfit, Garmin, Huawei, Xiaomi en anderen zijn, komen er steeds meer nieuwe merken op de markt die zich langzaam positioneren als de belangrijkste wereldwijde verkopers.

Bijvoorbeeld, Indiase merken zoals Noise en Fire Boltt staan in de top 5 van de lijst van ’s werelds belangrijkste verkopers van smartwatches dankzij de snelle groei van hun binnenlandse markt tegen 2022.

Daarom, zolang er meer variëteit en opties zijn voor consumenten, worden merken gedwongen producten aan te bieden met verschillende kenmerken, technologisch sneller vooruit te gaan, omdat ze de nieuwste technologie willen bieden, en gebruikers houden van deze extra’s, ze zullen de kwaliteit van hun producten verbeteren en natuurlijk economisch toegankelijker worden.

Samenwerkingen en allianties

Toekomst van smartwatches

Er zouden samenwerkingen kunnen ontstaan tussen fabrikanten van smartwatches en bedrijven op het gebied van technologie, gezondheid of mode om meer geïntegreerde producten aan te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van gebruikers. Daarom wordt verwacht dat hun uitbreiding nieuwe markten en consumenten zal bereiken.

Voorspellingen voor de toekomst van smartwatches

  • Het wordt geschat dat smartwatches in staat zullen zijn om te leren en zich beter aan te passen aan individuele patronen, gepersonaliseerde aanbevelingen en slimmere virtuele assistenten (AI) biedend.
  • Het is voorspeld dat smartwatches niet langer als een grillige luxe zullen worden beschouwd, maar eerder een noodzaak zullen worden.
  • Het is waarschijnlijk dat de markt zal fragmenteren, vergelijkbaar met wat er gebeurt met conventionele horloges. Kleine fabrikanten kunnen concurreren op basis van ontwerp, met een gemeenschappelijke technologische basis, wat kan leiden tot de aanwezigheid van meerdere deelnemers op de markt.
  • Tegen 2025 wordt verwacht dat smartwatches 25% van de wearable-verkopen zullen vertegenwoordigen. Momenteel controleren slechts 4 merken meer dan 50% van de sector (Apple, met 29,3%, Samsung, met 9,2%, Huawei, met 6,8%, en Fire Boltt, met 6,3% marktaandeel), maar de andere helft is verdeeld tussen tientallen fabrikanten, in sommige gevallen dezelfde als die van mobiele telefoons (Xiaomi, Oppo, realme, enz.), en in andere gevallen, merken gespecialiseerd in wearables (Garmin, Amazfit, Fitbit, enz.).
  • Tegen 2027 wordt verwacht dat smartwatches met ziekte detectie een markt van 10 miljard dollar zullen zijn.
  • Tegen 2030 wordt verwacht dat smartwatches met vouwbare schermen de norm zullen zijn.

Conclusie

Naarmate de smartwatch-industrie vordert, moeten kleine bedrijven en retailers op de hoogte blijven van de laatste trends om de eisen van consumenten effectief te vervullen. De toenemende bezorgdheid over gezondheid bij klanten en de groeiende vraag naar smartwatches die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn, stimuleren de wereldwijde markt voor deze apparaten.

In 2024 en de nabije toekomst zijn de belangrijkste trends gericht op gezondheid en welzijn, connectiviteit, duurzaamheid, personalisatie, veiligheid, innovatie en toegankelijkheid. Door producten te verbinden met deze trends kunnen bedrijven succesvol opereren in de smartwatch-markt, gericht op een diverse klantenbasis en zorgen voor duurzame en winstgevende langetermijngroei.

Share the Post:

Related Posts

Hoe onderhoud je het best je voetbalschoenen?

Overzicht Waarom is het belangrijk om je voetbalschoenen te onderhouden? Het onderhouden van je voetbalschoenen is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en optimale prestaties op het veld te behouden. Door regelmatig onderhoud blijven je schoenen in goede conditie

Read More
Wat is een elektrische kattenbak

Wat is een elektrische kattenbak?

Wat is een elektrische kattenbak? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Heb je momenteel een traditionele kattenbak en overweeg je over te stappen naar een zelfreinigende kattenbak? Hoewel elektrische kattenbakken gemak bieden voor de bewoners van het huis, zowel

Read More