ClickFunnels Review – Software dat van websitebezoekers klanten maakt

Wat is ClickFunnels?

ClickFunnels is handige en tijdbesparende software om landingspagina’s en sales funnels te maken. Je hebt geen technische kennis nodig, met de “drag & drop” functionaliteit en standaard templates maak je eenvoudig geoptimaliseerde pagina’s om jouw producten makkelijker te verkopen. ClickFunnels zorgt er voor dat je op efficiënte wijze jouw websitebezoekers geleidelijk transformeert naar klanten.

Een zogenaamde sales funnel (letterlijk vertaald verkooptrechter, maar verder in dit artikel houden we het op sales funnel) is een opeenvolgende reeks van geoptimaliseerde webpagina’s die er voor zorgt om de geïnteresseerde bezoeker van jouw website om te zetten in een (potentiële) klant.

Elk bedrijf heeft nieuwe aanwas van klanten nodig en Clickfunnels is software die daar specifiek voor is ontwikkeld.

Ik werd getriggerd om deze review te maken omdat wereldwijd meer dan 90.000 (!) bedrijven Clickfunnels gebruiken. Dan moet het wel iets speciaals zijn, dacht ik.

Voordat ik dieper in ga op deze software kan je hieronder een korte video bekijken (in het Engels, dat wel) waarin gebruikers uitleggen wat je er precies mee kan. Wil je deze video skippen scroll dan door naar beneden.

Ik heb deze recensie geschreven om je te helpen begrijpen hoe deze SaaS (Software as a Service) werkt en de dingen die je ermee kan doen. Maar ook de (eventuele) nadelen ervan en nog veel meer.

Dit is een uitgebreide, diepgaande review, dus bereid je voor om de handen uit de mouwen te steken, want het wordt wel even lezen geblazen! 😉

Maar ik ben er van overtuigd dat je na het lezen van deze review een goed onderbouwde keuze kan maken. Is Clickfunnels wel of niet wat voor jou?

Hieronder vind je de inhoudsopgave voor eenvoudige navigatie naar de onderdelen waarin je het meest geïnteresseerd bent.

INHOUD:

Wat is ClickFunnels?
Wat zit er in ClickFunnels?
     Standaard plan
     Platinum-abonnement
Is ClickFunnels geschikt voor mij?
     ClickFunnels is geschikt voor jou als:
     ClickFunnels is NIET geschikt voor jou als:
ClickFunnels Review: een diepgaande analyse
Mijn favoriete ClickFunnels-functies
Voor- en nadelen

Wat is ClickFunnels?

Medeoprichters Russell Brunson en Todd Dickerson startten ClickFunnels in 2014. Het is nu een SaaS-bedrijf met een omzet van meer dan $ 360 miljoen, allemaal volledig uit eigen middelen gefinancierd!

Wat leidde tot het explosieve succes van ClickFunnels?

Ongelooflijke marketingstrategieën!

Dezelfde marketing- en verkooptactieken die Brunson en Dickerson gebruikten om hun bedrijf tot grote hoogte te brengen, verkopen ze in hun product: ClickFunnels.

Bekijk het boek van Russel Brunson, DotCom Secrets: The Underground Playbook for Growing Your Company Online, voor meer informatie over zijn marketingstrategieën.

Hij is ook de auteur van Traffic Secrets en Expert Secrets, een van mijn favoriete marketing- en verkoopboeken, waarin je ontdekt hoe je een massabeweging kan creëren en mensen daadwerkelijk kan laten betalen voor je deskundige advies.

Tot slot daagt hij een ieder uit zijn “One Funnel Away Challenge” aan te gaan, waar hij je in 30 dagen met dagelijkse lessen en opdrachten leert je eerste sales funnel op te zetten.

ClickFunnels heeft één GROOT voordeel ten opzichte van de concurrentie:

Kant-en-klare, beproefde, voor conversie geoptimaliseerde marketingtrechters ontworpen in efficiënte templates (webpagina’s) met hoge conversies.

clickfunnels-recensie

Dat is de kern van ClickFunnels.

Natuurlijk is de paginabuilder relatief intuïtief en gebruiksvriendelijk, maar het belangrijkste kenmerk is dat de opzet en software er voor kan zorgen dat je jouw omzet kan verhogen.

Wat zit er in ClickFunnels?

Zoals met alles in het leven, krijg je waar je voor betaalt. Is iets (heel) goedkoop, of zelfs gratis, dan hoef je er vaak ook niet veel van te verwachten. Is iets prijzig dan is daar ook vaak een goede reden voor. Dit is ook van toepassing op ClickFunnels.

De marketingsoftware komt in twee pakketten:

Standard – maximaal 20.000 maandelijkse bezoeken ($ 97/maand – + een gratis proefperiode van 14 dagen)
Platinum Plan – onbeperkt gebruik ($ 297/maand OF 6-12 maanden tegen een speciale prijs – speciale korting)

Het is nogal een behoorlijk grote prijsstijging tussen de twee! Lees daarom verder zodat ik je kan helpen de beste keuze te maken.

Laten we ze opsplitsen.

Standaard plan

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen Standard en Platinum:

Standard is beperkt in het aantal verkooptrechters (sales funnels), pagina’s, domeinen en maandelijkse bezoekers dat je mag hebben (20.000, wat natuurlijk nog best veel is).
Standard beschikt niet over verschillende geavanceerde functies.

Wat je wel krijgt met het Standard plan:

 • Onbeperkt aantal contacten
 • 3 eigen domeinnamen
 • 100 pagina’s
 • 20 sales funnels
 • 20.000 maandelijkse bezoekers
 • Alle paginasjablonen
 • Alle soorten sales funnels
 • Mogelijkheid om jouw funnels te delen met andere ClickFunnels-gebruikers
 • A/B-testen
 • E-mailintegratie met externe E-mailsoftware

Wat je niet krijgt:

Backpack (beheer van aangesloten programma’s) – ook niet echt nodig

Actionetics (platform voor e-mailmarketing en automatisering) – ook niet echt nodig. Mailchimp is ook prima (en gratis) alternatief.

Platinum-abonnement

Wanneer je upgradet naar het Platinum Plan, ga je van een beperkt aantal trechters en pagina’s over naar een onbeperkt aantal en enkele andere geweldige voordelen.

Dat klopt, je ​​mag naar hartenlust zoveel marketingtrechters bouwen als je zelf wilt!

Met Platinum krijg je:

 • Onbeperkt aantal contacten
 • Onbeperkt aantal pagina’s
 • Onbeperkt trechters
 • Onbeperkt aantal maandelijkse bezoekers
 • 3 eigen domeinnamen
 • Alle paginasjablonen
 • Alle soorten trechters
 • Mogelijkheid om jouw trechters te delen met andere ClickFunnels-gebruikers
 • A/B splittesten
 • E-mailintegratie met externe E-mailsoftware

Om het helemaal af te maken, krijg je toegang tot 2 krachtige functies:Backpack (beheer van aangesloten programma’s) & Actionetics (platform voor e-mailmarketing en automatisering)Hier is de vergelijkingstabel tussen het basisplan en Platinum naast elkaar.

CllickFunnels-beoordeling

Later in dit artikel kom ik op veel van deze functies terug, samen met de andere premiumfuncties.

Is ClickFunnels geschikt voor mij?

Heb je een product (of dienst) om te verkopen of ben je van plan een nieuw product te lanceren?

Als het antwoord ja is, dan kan deze marketing software zeker het proberen waard zijn.

Dus voor wie is ClickFunnels bedoeld?

ClickFunnels is geschikt voor jou als:

 • Je eigenaar bent van een e-commercebedrijf.
 • Je informatieproducten verkoopt.
 • Je een coach of consultant bent.
 • Je professionele diensten aanbiedt.
 • Je eigenaar bent van een bureau.
 • Je je bevindt in de detailhandel (verkoopt aan consumenten).
 • Je zit in netwerkmarketing.
 • Je bent een affiliate marketeer.
 • Je bevindt je in een B2B (business to business) markt.
 • Je bent er gewoon zker van dat een salesfunnel in jouw bedrijfsmodel past.

Zelfs als je pas voor jezelf bent begonnen kan je nog steeds profiteren van de efficiëntie en het gebruiksgemak van ClickFunnels. Eigenlijk kan ieder bedrijf niet zonder een salesfunnel (verkooptrechter klinkt zo apart…). De vraag is huur je daar een webdeveloper voor in of doe je het allemaal zelf?

Russel Brunson heeft mij ook het inzicht gegeven dat je als bedrijf eigenlijk niet meer nodig hebt dan een sales funnel om je business te starten/runnen. Je stuurt potentiele klanten richting deze funnel en deze pagina trekt je als het ware vanaf het moment dat je een potentiele klant bent naar het moment dat je een “echte” klant wordt. Erg effectief!

De meeste gebruikers beginnen met het Basic plan en upgraden vervolgens naar Platinum zodra ze de maandelijkse bezoekers-, pagina- en trechterlimieten van Basic hebben bereikt. En als het zover is dan die duurdere optie ook geen probleem meer aangezien je met deze software als het goed is al zoveel meer omzet maakt.

ClickFunnels is NIET geschikt voor jou als:

 • Je kan de minimumprijs van $ 97/maand niet betalen.
 • Je hebt geen tijd om te investeren in het leren gebruiken van deze software.
 • Je hebt geen product of dienst om te verkopen of te promoten.
 • Een Sales Funnel is geen strategisch onderdeel van jouw bedrijfsmodel.
 • Je bent niet geïnteresseerd in het uitbouwen van je online (promotie-)activiteiten

Sales funnels kunnen met ClickFunnels in nog geen 10 minuten worden ingesteld, zelfs als je technisch totaal niet onderlegd bent.

Als je een complete beginner bent, neem dan minstens twee tot drie dagen de tijd om erachter te komen hoe je het meeste uit ClickFunnels kan halen. Dat is zeker niet langer dan wanneer je welke andere software dan ook eigen moet maken. Neem je die moeite, dan scheelt dat je in ieder geval wel gelijk een webdeveloper, die je anders zou moeten inhuren…

clickfunnels-review-squeeze-pages

Een Diepgaande Analyse

De kracht van ClickFunnels zit ‘m vooral in de opzet van hun sales funnels. Deze zijn gebaseerd op beproefde online verkoooptactieken welke geoptimaliseerd zijn om de hoogste conversie te verkrijgen. Die strategieën zijn gebaseerd op de basispsychologie van kopers. Met andere woorden, er is een hoop werk verricht, allemaal gestaafd door data uit het verleden, zodat je hier niet over na hoeft te denken. Het scheelt je dus tijd en energie omdat je niet “het wiel opnieuw hoeft uit te vinden”.

Met deze ClickFunnels review laat ik je zien waarom deze software het maken van salesfunnels zo effectief maakt voor het genereren van leads, omzet en de promotie van evenementen zoals webinars.

Mijn favoriete ClickFunnels-functionaliteiten:

Als het gaat om online softwareproducten stel ik mezelf twee vragen:

1. Zal het me tijd en energie besparen?

EN

2. Kan het me helpen mijn bedrijf sneller te laten groeien?

Mijn (bescheiden) mening zegt me dat ClickFunnels dat inderdaad kan, en wel om de volgende redenen:

ClickFunnels OTO-pagina (eenmalige aanbieding) vraagt ​​klanten automatisch om een ​​upsell. Je hoeft de creditcardgegevens niet opnieuw in te voeren. Dit stimuleert impulsief handelen en kan de verkoopopbrengst per klant aanzienlijk verhogen.

De drag & drop page builder is gemakkelijk te gebruiken.

ClickFunnels Basic wordt geleverd met een verzameling van complete sales funnels voor het genereren van leads, verkopen en evenementpromotie die direct “out of the box” kunnen worden gebruikt. Over tijdwinst gesproken!

Alle pagina-ontwerpen zijn aanpasbaar, zodat je ze naar eigen inzicht kan aanpassen.

ClickFunnels kan worden geïntegreerd met een waslijst aan software van derden, van e-mailmarketingplatforms tot e-commercetools.
Er zijn zoveel handige functies en daarnaast wordt het platform ook nog eens voortdurend verbeterd.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar een meer diepgaande beoordeling van de belangrijkste functies en voordelen die het je kan bieden.

ClickFunnels wordt geleverd met vooraf ingestelde sales funnels voor het genereren van leads, verkopen en promoties die zijn ontworpen om meer betrokkenheid te creëren en om meer conversies te genereren.

Geen zin om tijd te besteden aan het aanpassen van de vooringestelde pagina-ontwerpen?

Geen probleem.

De ClickFunnels-pagina’s zijn standaard al klaar om direct te gebruiken.

Daarnaast zijn deze pagina’s heel eenvoudig te implementeren.

ClickFunnels heeft ook een membershipgedeelte. Wordt een klant lid van jouw service dan verbindt Clickfunnels ze gelijk met het afgeschermde gedeelte van jouw website. Hier hebben ze toegang tot al jouw content, testimonials en eventuele upsell producten.

Voordat we ingaan op de verschillende sales funnels dat Clickfunnels biedt gaan we eerst de verschillende soorten pagina’s en hun rol in de funnel definiëren.

Hoe ClickFunnels werkt: wanneer webpagina’s sales funnels worden

Elke “verkooptrechter” (sales funnel) bestaat uit een reeks pagina’s. Wanneer je deze pagina’s strategisch rangschikt, worden ze een effectieve sales funnel.

Veel van de trechters in ClickFunnels beginnen met een zogenaamde ‘squeeze-page‘.

squeeze pagina

De squeeze-pagina heeft één doel: één stukje informatie over de klant verzamelen, zodat je hem in het vervolg opnieuw kan benaderen. In de meeste gevallen is dit het verkrijgen van een e-mailadres.

Reverse Squeeze-pagina

Een reverse squeeze-pagina is de eerste pagina in de trechter (als deze al wordt gebruikt).

De taak van deze pagina is om de klant warm en enthousiast te maken over de waarde van jouw product, voordat je hem naar de echte squeeze pagina stuurt om zijn e-mailadres te incasseren.  referse-squeeze-pagina

Sales Letter Page (of letterlijk vertaald Verkoopbrief pagina)

Een sales letter page wordt soms gebruikt aan het begin van een sales funnel. Het promoot de waarde van het product via een video of verkooptekst bovenaan de pagina.

Onderaan de pagina is plek waar de klant zijn betaalgegevens kan opgeven en de aankoop kan doen.

Upsell/OTO-pagina

Een OTO-pagina (One-Time-Offer of eenmalige aanbieding) is een upsell-pagina die een onmiddellijke upsell biedt aan de klant nadat deze net een kleinere aankoop heeft gedaan.

clickfunnels review upsell paginas

Hiermee kunnen ze zich met één klik committeren aan de upsell met de creditcard van de vorige transactie.

eenmalige-aanbieding-pagina

Bedankpagina/Offer Wall Page

Een bedankpagina (met aanbiedingen/upsells) bedankt de klant voor zijn inschrijving/aankoop en toont een lijst met andere best verkopende producten waarin hij mogelijk geïnteresseerd is. Zonder deze aanbiedingen zou het een gemiste kans zijn om overige interessante producten te tonen aan deze nieuwe “verse” klant.

Je pagina’s aanpassen

Je kan vooraf ontworpen standaard sjablonen aanpassen aan jouw eigen ontwerpvoorkeuren met de Etison knip & plak Editor.

Pas elke functie aan met behulp van de drag & drop-builder. Als je ooit een wijziging moet aanbrengen die buiten het bereik van de paginabuilder valt, kan je CSS-code gebruiken.

Witruimte aanpassing: pas de ruimte/hoogte tussen verschillende elementen naar eigen inzicht aan.
Kleuraanpassing: verander de kleur van elk element.

Laten we eens zien hoe het er in het echt uitziet!

Funnel Builder

Het grootste gedeelte van de ClickFunnels-software is natuurlijk hun sales funnel editor.

clickfunnels-funnel-builder

ClickFunnels heeft twee opties als het gaat om het opzetten van je sales funnel:

 1. Het Cookbook bouwproces (begeleid)
 2. Klassieke trechterbouwer (DIY)

De “Cookbook Builder”

De Cookbook Builder is een relatief recente toevoeging aan het arsenaal van ClickFunnels. Hiermee kan je trechters maken op basis van de branche en het type trechter.

cookbook-funnel-builder

Je kan een selectie maken uit de volgende bedrijfstakken:

 • Professionele diensten
 • E-commerce
 • Netwerkmarketing
 • B2B
 • Auteur/spreker/coach/adviseur
 • Detailhandel
 • Overig

Na deze keuze kan je het type funnel kiezen:

Lead Funnel

Sales Funnel

Event Funnel

De “Classic Builder” is eenvoudiger, maar zorgt ervoor dat je in een later stadium meer ontwerpbeslissingen moet nemen.

classic-builder

Je kan vervolgens kiezen uit:

 • E-mailadressen verzamelen
 • Jouw product verkopen
 • Een webinar organiseren
 • Een “custom made” sales funnel maken

Dit is hoe deze verschillende soorten trechters werken…

Typen trechters die je kan maken met ClickFunnels

Wat hoop je te bereiken met jouw sales funnel?

Wil je jouw lijst met leads voor retargeting opbouwen?

Misschien wil je een verkoop pushen en dan meteen daarna voor de upsell gaan?

Hoe dan ook, Clickfunnels heeft voor elk doel een oplossing met hun zorgvuldig geoptimaliseerde sales funnels.

Clickfunnels heeft drie type Funnel ontwerpen:

 1. Lead Funnels
 2. Sales Funnels
 3. Event Funnels

Funnel type 1: Lead Funnels

Wil je leads genereren? ClickFunnels heeft daar een specifieke funnel voor.

Als je op zoek bent naar leads, zijn er twee unieke trechters waaruit je kan kiezen, afhankelijk van jouw acquisitiedoelen:

 1. E-mail/Facebook Messenger
 2. Volledige applicatie

1. Elementaire e-mail-/Facebook Messenger leads

Basis e-mail funnels zijn van nature simpel en “straightforward”. Ze bestaan ​​uit een squeeze-pagina gevolgd door een bedankpagina.

Het doel van de e-mail funnel is om een e-mail​​lijst met leads op te bouwen (of een lijst voor Facebook messenger). Zodat je deze doelgroep opnieuw kan targeten en jouw producten of services onder de aandacht kan brengen (met als doel natuurlijk meer te verkopen!).

2. Application funnels (funnels om bezokers een invulformulier in te laten vullen)

Application funnels zijn bedoeld om meer informatie van de bezoeker te vergaren. De klant zal meer moeten invullen en dus meer tijd aan jouw formulier moeten besteden. Het is daarom zaak de bezoeker voordat hij het formulier in moet vullen eerst wat “op te warmen” (lees: enthousiast te maken over jouw aanbieding)

Pagina 1

De eerste pagina zorgt er voor dat de bezoeker geïnteresseerd raakt in jouw voorstel/aanbieding. Hiervoor wordt de “reverse squeeze pagina” gebruikt.

Pagina 2

Op pagina twee komt de squeeze-pagina om de hoek kijken om hun e-mail of FB-messenger-info te verzamelen. Op deze wijze, zelfs als ze hier stoppen in de funnel, heb je in ieder geval nog waardevolle contactgegevens binnengehaald.

Pagina 3

Nu is het tijd voor de aanmeldingspagina of het invulformulier. Deze pagina verzamelt zoveel mogelijk informatie van de bezoeker.  Of de informatie die je minimaal zou willen hebben van deze bezoeker. Dus niet alleen het e-mailadres maar ook bijvoorbeeld de (voor)naam, adres, telefoonnumer etc.

Pagina 4

De funnel eindigt met een een leuke bedankpagina.

Funnel type 2: Sales Funnels

Klaar om te verkopen? Dan is het tijd om je sales funnel op te zetten.

sales-funnel-clickfunnels

1. Tweetraps “Tripwire” of “Unboxing” funnel

Tripwire (letterlijk: struikeldraad), of unboxing-funnels, zoals ze worden genoemd, zijn het gouden ei voor online marketing funnels.

Ze profiteren van het koopmomentum van klanten die net een aankoop hebben gedaan.

Een tweetraps tripwire-funnel gebruikt een goedkoop product om klanten op te warmen voor de upsell.

Het kan zelfs zo zijn dat je verlies lijdt op dit product, maar dat is niet erg. Het enige doel van deze aanbieding is om de nieuwe klant enthousiast te maken voor het upsell product op de volgende pagina.

Dit is hoe het werkt:

Pagina 1

De funnel begint met een verkooppagina voor een goedkoop product zoals een e-boek, of welk initiële product je ook kiest.

Pagina 2

De tweede pagina is de OTO-pagina (weet je nog, de One Time Offer) of upsell-pagina. De klant heeft zijn betaalgegevens al ingevoerd toen hij het eerste product kocht. Ze hoeven maar één keer op de OTO-pagina te klikken en hun kaart wordt automatisch opnieuw belast.

TIP VOOR EXPERTS: Verhoog jouw conversiepercentage door op de OTO-pagina te zeggen dat het upsell-product alleen beschikbaar is tegen een gereduceerde prijs als ze nu meteen kopen.

Pagina 3

Bedankpagina met aanbiedingen: deze derde en laatste pagina toont een lijst met aanvullende producten waarin de klant mogelijk geïnteresseerd is.

2. Sales Letter (Verkoopbrief) of Video Sales Funnel

Deze funnels zijn bedoeld voor duurdere producten (hoger segment) of producten die meer overtuigingskracht nodig hebben.

video sales letter funnel

Hier is hoe ze werken …

Pagina 1

Deze funnel begint met een pagina met een verkooptekst en meestal een video die het aanbod promoot. Deze pagina’s zijn vaak lang en als je het product wilt aanschaffen moet je een behoorlijk stuk naar beneden scrollen om op de plek te komen waar je je betaalgegevens kan invullen.

Pagina 2

OTO-pagina (éénmalige aanbieding) met upsell-promotie.

Pagina 3

Bedankpagina met verleidelijke aanbiedingen van andere producten.

3. Productlanceringsfunnel

Heb je een geweldig product dat klaar is om in de nabije toekomst gelanceerd te worden?

“Product Launch Funnels ” zijn ontworpen om mensen gedurende de funnel steeds nieuwsgieriger te maken voor je productintroductie.

Effectieve funnels maken gebruik van een e-mail opt-in, en dan een pop-up met vragen over wat bijvoorbeeld de doelstellingen zijn van de bezoeker, waarna zij met een serie van uitgekiende e-mails (vaak bestaande uit video’s) de lead steeds enthousiaster  maken over de pruductlancering.

Zo zet je het op:

Pagina 1

De squeeze-pagina verzamelt de e-mail van de lead en koppelt deze in de e-mailsoftware aan de vooraf opgestelde reeks aan e-mailtjes.

Pagina 2

Een pop-up vraagt ​​om meer informatie over wat ze proberen te bereiken met jouw product. Hierdoor kan je ze segmenteren in een specifieke e-mail/videoserie als je voor verschillende soorten klanten verschillende e-mailseries hebt opgezet.

Pagina 3

De (bijvoorbeeld) vierdelige videoserie wordt tussen nu en de lanceringsdatum één ​​voor één rechtstreeks in de mailbox van de klant afgeleverd. De video’s leren de klant over jouw product en houden ze enthousiast tot de dag dat jouw product live gaat.

Trechter type 3: Evenementen funnels

Het hosten van een virtuele bijeenkomst (webinar) is een van de krachtigste manieren om snel een e-maillijst op te bouwen, te netwerken met experts uit de branche, “dure” producten makkelijker te verkopen en dus de inkomsten te verhogen.

1. Webinar Funnel

webinar-funnel

Gebruik deze funnel voor het complete aanmeldproces voor het live-event. ClickFunnels zelf heeft geen mogelijkheid om een webinar te streamen, maar je kan de ClickFunnels software gemakkelijk integreren met een externe aanbieder van deze software.

Zo werkt deze funnel:

Pagina 1

Op de registratiepagina voor het webinar worden geinteresseerden aangemeld en worden ze automatisch toegevoegd aan het webinarplatform waarop je het live-evenement organiseert. Een voorbeeld van een webinarsoftware is Webinarjam. Maar ook een e-mailsoftware als Getresponse heeft sinds kort een ingebouwd webinarplatform.

Pagina 2

De bevestigingspagina is de plek waar de klant zich aanmeldt voor een specifiek tijdvak (tijd + datum) voor het virtuele evenement (webinar).

Daarna komen de “retargeting”-pagina’s…

Serie van indoctrinatiepagina’s (in het Engels; indoctrination page series). 

Er wordt gesproken over indoctrinatiepagina’s aangezien de term uit het Engels komt en het in Nederlands niet een echt gebruikelijke term is. Toch zegt het wel precies waar het op neer komt. Je indoctrineert je bezoekers/leads om ze “gehyped” te houden voor jouw aankomende webinar. De serie indoctrinatiepagina’s is meestal een serie van drie e-mails die hiervoor moeten zorgen.

Webinar Replay-pagina

Deze pagina wordt verzonden naar de mailbox van mensen die zich wel hebben aangemeld voor het evenement maar niet zijn komen opdagen. Het geeft hen een link naar waar ze een herhaling van het evenement kunnen bekijken.

2. Geautomatiseerde, On-demand, Evergreen webinar funnels

Deze funnel is exact hetzelfde als de “Live Webinar Funnel”, behalve dat het opgenomen webinar kan worden gehost in ClickFunnels in plaats van de live webinarsoftware van derden.

Drag & Drop Page Builder (knip en plak editor)

De pagina’s in jouw funnel zijn jouw kans om je merk/product aan nieuwe klanten te introduceren.

Met de Drag & Drop-paginabouwer van ClickFunnels kan je desgewenst het paginaontwerp wijzigen, zonder dat je hoeft te weten hoe je moet coderen.

clickfunnels-klik-en-plak-page-bouwer

Elke pagina is onderverdeeld in secties. Binnen elke sectie kan je de rijen en kolommen bewerken.

Voeg elementen toe door ze slepen en neer te zetten door middel van een muisklik.

Als je eenmaal bekend bent met de interface, kan je het uiterlijk van de pagina drastisch veranderen.

Wijzig elementen met behulp van de zijbalk en bewerk tekstelementen rechtstreeks op de pagina (what you see is what you get).

Functie voor Lidmaatschapssites

Maak een “lidmaatschaps”-pagina waar al jouw trainingsmateriaal of abonnementsinhoud op één locatie beschikbaar is.

Hoe doe je dat?

Klanten kunnen een login aanmaken en hebben direct toegang tot het lidmaatschapsgedeelte.

OF

Je kan de inhoud van dit afgeschermde gedeelte in kleine stukjes, via geautomatiseerde e-mailcampagnes, aan jouw abonnees mailen.

Membership pages

Maak bestelformulieren die gemakkelijk te gebruiken zijn en het verlaten van het formulier voordat het is afgerond vermindert.

Je kan traditionele bestelformulieren van één pagina maken.

OF

Je kiest een tweetraps bestelformulier die alleen de e-mailadressen op de eerste pagina verzamelt. Het voordeel van tweetrapsformulieren is dat als ze de winkelwagen op pagina twee verlaten, je ze nog steeds opnieuw kan benaderen middels het e-mailadres dat je op de eerste pagina hebt verzameld. Geniaal!

Je kan “instant order bumps” (Nederlandse vertaling niet echt te vinden maar het zijn aanbiedingen van andere producten om toe te voegen aan je order). Een voorbeeld is bijvoorbeeld als je een hamburger bij McDonalds bestelt en de baliemedewerkster vraagt of je er nog wat te drinken bij wilt. Dat is dus een “order bump“. Het zinspeelt op de impulsbehoefte van de klant tijdens een bestelprocedure.

Geintegreerd affiliate programma

Je kan je eigen affiliateprogramma’s binnen ClickFunnels beheren met Backpack.

Binnen ClickFunnels kan je je commissieplannen wijzigen en uitbetalingen doen aan jouw affiliates (publishers van jouw producten).

Bied banneradvertenties aan of voorbeelden van verkoopteksten die voor jouw affiliates gemakkelijk te downloaden zijn.

Genereer affiliatelinks zodat jouw affiliates/publishers geld verdienen voor het delen van jouw gratis content. De link wordt gedurende het gehele aankooptraject van de klant bijgehouden, zodat de affiliate die hem oorspronkelijk heeft doorverwezen een commissie verdient als deze klant ergens tijdens dit traject het product koopt.

Leads vastleggen

Zodra je de contactgegevens (meestal e-mailadres) van je klanten hebt verzameld, is het tijd om deze opnieuw te bendaeren (retargeten).

Er zijn een aantal slimme manieren om dit te doen binnen ClickFunnels, afhankelijk van het type abonnement dat je hebt.

Methode 1: het tabblad Automatisering

 • Beschikbaar in zowel het Basic- als het Platinum abonnement.
 • Maak korte e-mailreeksen die automatisch verstuurd worden na een opt-in of verkoop.
 • Maak notificaties om je te informeren over een verkoop of nieuwe abonnee.
 • Plan het tijdstip waarop je de e-mails wilt verzenden.

Methode 2: Actionetics Follow-Up Funnels

Actionetics is alleen beschikbaar in het Platinumpakket.
Actionetics is een autoresponder voor e-mail waarmee je specifieke e-mailcampagnes op kan zetten voor verschillende doelgroepen.
Campagnes kunnen worden gebaseerd op de aankoopgeschiedenis van de klant, waar ze vandaan kwamen, wie ze zijn en wat hun gedrag was tijdens eerdere interacties met jouw funnel.

Verhoog conversies met gerichte campagnes!

De functies binnen Actionetics:

1. SMART-lijsten

Met SMART-lijsten kan je jouw abonnees micro targeten, zodat je ze kan benaderen met een specifieke e-mailreeks die speciaal voor hen is gemaakt.

Target mensen die:

Mensen die van plan waren iets te gaan kopen maar voordat ze gingen betalen de website al verlieten.
Zogenaamde SUPERKOPERS zijn, klanten die bijna alles kopen dat je aanbiedt.
Deelnemen aan alles wat je gratis aanbiedt maar nooit overgaan tot de aankoop van een van je producten.

Het is zelfs mogelijk mensen te targeten die een minimaal aantal volgers op Facebook hebben!

Actionetics

2. ACTIONETICS: zóóóó veel manieren om te retargeten

Met Actionetics is jouw retargeting niet alleen beperkt tot e-mailcampagnes.

Retarget ís ook mogelijk met:

 • Facebook messenger
 • Retargeting advertenties
 • SMS-berichten
 • Bureaublad notificaties (push-notifications)

Als iemand niet op Messenger-advertenties reageert, stuur hem dan sms-berichten of push-notifications.

Niet iedereen heeft zich namelijk op van alles en nog wat geabonneerd, of is lid van een social media platform. Vandaar dat het handig kan zijn om vanuit verschillende invalshoeken de klant te benaderen.

3. Traceerbaarheid: Actionetics “Action Score”

Houd de Open Rate (percentage dat je e-mailbericht opent), CTR (Click Through Rate) en hoeveel geld er door elke e-mailcampagne wordt gegenereerd bij.

Weet wie je “Big Spenders” zijn…

Actionetics kent een ‘actiescore‘ toe aan elk contact of elke lead op basis van vier factoren:

 1. Recentheid: hoe nieuw de lead is
 2. Frequentie: hoe vaak de lead interactie heeft met jouw funnel
 3. Monetaire waarde: hoeveel ze uitgeven ten opzichte van je andere leads
 4. Sociaal: rangschikt de leads op basis van hoe actief ze zijn op sociale media

Leads met een hogere algehele actiescore hebben waarschijnlijk meer interactie met jouw bedrijf.

Producten in jouw funnels integreren

Succes! Je hebt een product verkocht. De klant heeft zijn (digitale) portemonnee getrokken, nu hoef je alleen nog jouw ding te doen en het product af te leveren.

ClickFunnels maakt de levering van je producten en diensten een fluitje van een cent.

Directe toegang tot de lidmaatschapssite en digitale producten

Wanneer klanten jouw digitale producten kopen, ontgrendelt ClickFunnels automatisch het lidmaatschapgedeelte van je site.

Klanten kunnen daarna direct jouw andere digitale producten bekijken.

Je kan er ook voor kiezen om de klant rechtstreeks naar een bedankpagina te sturen waar ze hun digitale product meteen kunnen downloaden.

Fysieke producten

Als je fysieke producten verkoopt, kan je de ShipStation-functie aan jouw funnels toevoegen.

Met ShipStation kan je verbinding maken met meer dan 100 verschillende dropshipping- en e-commerceplatformen.

Split testen

De kleinste wijzigingen aan jouw paginaontwerp kunnen voor een verdubbeling of zelfs verdriedubbeling zorgen.

Met ClickFunnels kan je A/B-testen uitvoeren voor:

Afbeeldingen
Teksten
Kopteksten en titels
Knoppen
… en letterlijk alles wat je maar kan bedenken.

ClickFunnels Ondersteuning en documentatie

Als je problemen hebt met de software van ClickFunnels en je hebt hulp nodig, is ClickFunnels er dan voor jou?

ClickFunnels-ondersteuning

ClickFunnels heeft behoorlijke tot adequate ondersteuning, afhankelijk van met wie je praat.

Hoewel ze geen 24-uurs chatondersteuning hebben, is hun support/helpdesk meestal behoorlijk behulpzaam (als je ze te pakken kan krijgen).

Het kan soms enkele uren duren voordat je iets hoort van chathulp, zelfs tijdens werkuren. Daarbij is het een bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, dus het tijdverschil met Nederland kan soms wel een “dingetje” zijn.

Sommige klanten hebben geklaagd dat de developers/techneuten van ClickFunnels de problemen niet snel genoeg oplossen. Ondanks hun beloftes.

Het goede nieuws is dat deze geluiden veel minder vaak voorkomen dan de positieve feedback die ze krijgen.

Over het algemeen is de ClickFunnels-community tevreden als het gaat om hun klantenservice. Hoewel ze niet de beste is, houdt deze zich staande in vergelijking met de kwaliteit van het product zelf.

Daarbij komt nog dat ClickFunnels een uitgebreide FAQ (Frequently Asked Questions) heeft en er op Youtube veel nuttige, leerzame video’s staan van loyale gebruikers die het product uitleggen.

ClickFunnels-documentatie

Het helpcentrum van ClickFunnels zou een uitgebreidere catalogus met educatief materiaal en artikelen kunnen gebruiken om problemen op te lossen.

Daarentegen organiseren ze ook regelmatig vraag- en antwoordsessies om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en vragen van de community te beantwoorden.

Gelukkig maakt de immense, cult-achtige populariteit van ClickFunnels dit goed.

De ClickFunnels Facebook-groep bijvoorbeeld bestaat uit meer dan 250.000 zogenaamde “Funnel Hackers”, dus je kan ook altijd je vraag hun kant op schieten als het erop aankomt.

Clickfunnels-facebookgroep

ClickFunnels voor- en nadelen

Er is veel hype rondom ClickFunnels en niet voor niets; er zijn een heleboel voordelen om deze hype enigszins te begrijpen.

De “drag & drop” page builder (sleep en plak) is eenvoudig te begrijpen en te gebruiken (als je het eenmaal onder de knie hebt) en kan worden geïntegreerd met een flink aanbod van e-mailservices en e-commerceservices. Je kan jouw funnels rechtstreeks verbinden met lidmaatschapssites en andere elementen van jouw sales funnel.

Is het perfect? NEE!

Maar het is zeker een handige manier om leads te genereren, inkomsten te verhogen en aankomende evenementen zoals webinars en productlanceringen te promoten.

Voordelen

Eenvoudig te gebruiken “drag-and-drop” pagina editor. Geen verstand van HTML of coderen nodig.
De mogelijkheid om CSS-code toe te voegen en het ontwerp zelf verder te wijzigen naar eigen behoefte.
Superieure analyses met A/B-splitstests.
Volledig geïntegreerd met lidmaatschapssites (inclusief WordPress-sites).
Ingebouwde e-mailmarketing.
Kant-en-klare sjablonen voor betaalpagina’s.
Volledig voorbereide sales funnel sjablonen.
Integreert met Stripe voor betalingen.
Analyseer met de eenvoudig te volgen statistieken welke van jouw aanbiedingen de hoogste conversies opleveren.
De supportafdeling maakt regelmatig speciaal voor jou gemaakt uitlegvideo’s.
Deel eenvoudig funnels met andere ClickFunnels-gebruikers.
Werkt met Convertkit, ActiveCampaign, Drip, Infusionsoft, GetResponse en vele andere e-mailserviceproviders.
ClickFunnels Platinum wordt geleverd met de e-mailservice Actionetics (gebruik van externe e-mailprovider dus niet noodzakelijk).
Beheer je eigen affiliateprogramma met de Backpack-functie (alleen in Platinum abonnement).

Nadelen

Niets is perfect, zo ook ClickFunnels niet.

     ClickFunnels Basic beperkt je tot het aantal funnels, pagina’s en maandelijkse bezoekers dat je mag hebben. Maar met maximaal 20 funnels, 100 pagina’s en 20.000 maandelijkse bezoekers heb je genoeg ruimte voor een comfortabele start.
     Hogere prijs: het standaardabonnement kost $ 97/maand. Je moet upgraden naar een Platinumabonnement ($ 297/maand) als je meer dan 20 funnels, 100 pagina’s of 20.000 maandelijkse bezoekers nodig hebt.
     Als de hosting van ClickFunnels offline gaat, zijn jouw funnels en pagina’s ook niet meer bereikbaar.
     Ondersteuning kan soms enkele uren duren om te reageren.
     Geen 24-uurs chatondersteuning.
     De standaard-URL’s die gratis bij jouw funnels worden geleverd, zien er “lelijk” uit.
     Sommige gebruikers melden af ​​en toe een storing, maar niet vaker dan gebruikelijk is bij vergelijkbare SAAS-producten.
    Het laden van een funnel kan even duren, soms 8-10 seconden. Het is vervelend, maar slechts een klein ongemak. Ze beloven dit te verbeteren in de toekomst.

Wil je ClickFunnels zelf ervaren en ook daadwerkelijk extra omzet genereren?

Ben je een startende of ervaren ondernemer, wil je een extra inkomen naast je huidige baan of ben je gewoon toe aan totaal iets nieuws?

Ga de uitdaging dan aan in de ClickFunnels 30-dagen durende “One Funnel Away Challenge“.

Je wordt in 30 dagen geholpen met dagelijkse opdrachten en ondersteuning om je eerste werkende sales funnel live te krijgen.  Een microstudie waarbij je ook daadwerkelijk actie moet ondernemen en aan het eind van deze periode ook echt iets kan en hebt waarmee je geld kan verdienen.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie >>

one-funnel-away-challenge