Beste automatische kattenbak, de top 5

Beste automatische kattenbak

Bepalen welke de beste automatische kattenbak is voor jouw kat kan een lastige taak lijken, maar we laten je hier een top 5 zien van de beste opties op de markt.

We begrijpen hoe handig het is om een automatische kattenbak in huis te hebben, omdat het niet alleen je leven eenvoudiger maakt, maar ook aanzienlijke voordelen biedt voor de gezondheid en het welzijn van je kat.

Katten zijn schone en veeleisende dieren als het gaat om hun omgeving, en het aanbieden van een automatische oplossing voor het beheer van hun fysiologische behoeften draagt bij aan het behouden van een gezondere en comfortabelere omgeving voor beiden.

Automatische kattenbakken werken met een bewegingssensor die een gemechaniseerde hark activeert, die de afvalstoffen in een afgesloten compartiment scheidt, waardoor er schone kattenbakvulling overblijft voor je kat. Sommige modellen activeren wanneer je kat de kattenbak heeft verlaten, terwijl andere een timer hebben.

Kenmerken om te vergelijken bij automatische kattenbakken zijn onder andere het geluidsniveau, de grootte (voor het comfort van de kat, zodat deze gemakkelijk kan bewegen), evenals de ruimte die het in je huis inneemt, reinigingssnelheid, effectiviteit in geurbeheersing, het type kattenbakvulling dat ze gebruiken (de meeste zelfreinigende kattenbakken vereisen klonterende kattenbakvulling, dus je moet je kat geleidelijk aanpassen als deze gewend is aan een ander type kattenbakvulling), de grootte van het afvalcompartiment, enzovoort.

Het ontwerp is ook een relevant aspect, want sommige kattenbakken zijn open, andere gesloten voor meer discretie, of zelfs om meer privacy te bieden aan verlegen katten.

Andere belangrijke overwegingen zijn:

 • Aanpassingsperiode: Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om de kat te laten wennen aan de nieuwe machine.
 • Geld-terug-garantie: Zorg ervoor dat de aankoop wordt ondersteund door een geld-terug-garantie.
 • App-meldingen: Overweeg modellen met WiFi-connectiviteit om meldingen te ontvangen over de status van de kattenbak. Beslis of je bereid bent iets meer te betalen voor deze functie die nuttige informatie biedt over het onderhoud, evenals monitoringmogelijkheden.

Maar het allerbelangrijkste is om er een te kiezen die voldoet aan de behoeften en voorkeuren van jouw kat en je huis, voordat je een model kiest. Bekijk deze top 5 opties eens!

Beste automatische kattenbak, de top 5

Litter-Robot IV

“De slimste en stilste zelfreinigende kattenbak”

Beste automatische kattenbak

Met een draaiend ontwerp staat deze automatische kattenbak bekend om zijn effectiviteit bij automatisch zeven van het kattengrit na elk gebruik.

De klonten die van het grit worden gescheiden, vallen in een luchtdicht afgesloten lade, wat bijdraagt aan geurbeheersing door ze te neutraliseren met een koolstoffilter of OdorTrap-pakketten, zodat er geen onaangename geuren zijn.

Het merk biedt 8 kleuren voor de rand van de kattenbak, waardoor je kunt kiezen welke kleur het beste bij je huis past, samen met de bescherming van de garantie, die 1 of 3 jaar kan zijn.

Het heeft ook een intuïtief ontwerp met een bedieningspaneel met 5 knoppen en een LED-scherm waarmee je de kattenbak eenvoudig kunt bedienen.

Het heeft een vermogen van 15 volt gelijkstroom, de opening meet 15,75” x 15,75”, afmetingen: 22” x 27” en gewicht (leeg): 24 pond.

Huisdiertracking is mogelijk; met deze kattenbak kun je ook realtime statistieken ontvangen en de niveaus van afval en kattenbakvulling volgen, evenals het gewicht van je kat met behulp van SmartScale in de Whisker-app.

Dit model is geschikt voor meerdere katten van elk ras of formaat (tot 4 katten), waardoor de noodzaak om meerdere kattenbakken te gebruiken wordt geëlimineerd.

Het bevat ook een omheining en een opstap, die helpen om het huis schoner te houden, omdat het zeven van het grit niet alleen stof minimaliseert, maar ook een schone omgeving biedt voor de pootjes van je kitten, waardoor de verspreiding van grit buiten de kattenbak aanzienlijk wordt verminderd.

Dankzij het QuietSift zelfreinigende systeem hebben schuwe katten geen problemen. Je zult tijd besparen doordat je niet elke dag afval hoeft op te ruimen en constant kattengrit hoeft te kopen.

De grootte van de Litter-Robot IV is vergelijkbaar met een conventionele kattenbak, er is geen aanpassing of plattegrond nodig om het te installeren. Je kunt elke soort klonterende kattenbakvulling en een normale vuilniszak gebruiken zonder de effectiviteit te verminderen, maar het merk biedt ook aangepaste accessoires naar keuze.

Een belangrijk punt is dat de meeste beoordelingen van dit product benadrukken dat katten er zeer soepel en eenvoudig aan wennen. In feite, als je kat al bekend is met een overdekte kattenbak, kan de overgang naar de Litter-Robot 4 sneller verlopen.

Bijvoorbeeld, om je kat niet te laten schrikken, kun je de Litter-Robot uitschakelen totdat je ziet dat deze is gebruikt en deze op dezelfde plaats als de vorige kattenbak plaatsen. Je kunt ook een kopje grit uit de oude kattenbak nemen en dit mengen met het schone grit in de Litter-Robot. Hierdoor wordt de geur vertrouwd en zou je kat meer bereid moeten zijn om het uit te proberen.

CatGenie Self-Washing Cat Box

“De enige kattenbak ter wereld met automatische spoeling en wassen”

CatGenie levert een kattenbak die na elk gebruik wordt opgeruimd, gewassen en met warme lucht wordt gedroogd, en het heeft bewezen veilig te zijn voor zowel katten als eigenaren, het milieu en zelfs loodgieterswerk, ja, het CatGenie-systeem heeft een eenvoudige en unieke opstelling. We leggen het uit!

In de meeste huizen kun je de CatGenie installeren in de wasruimte, badkamer of bijkeuken. Je kunt de optie kiezen die het beste bij je huis en de voorkeuren van je kat past.

Om dit te doen, moet je de meegeleverde T-adapter gebruiken om de bak aan te sluiten op een koude waterleiding en de afvoerslang gebruiken om naar het toilet af te voeren.

Je kunt ook de T-adapter gebruiken om deze aan te sluiten op de koude waterleiding van een wasmachine (om af te voeren in het wasafvoer).

Eenmaal aangesloten, worden alle vloeibare afvalstoffen tijdens het reinigingsproces afgevoerd via de niet-absorberende wasbare korrels.

Door water en SaniSolution met een frisse geur te gebruiken (veilig voor katten en goedgekeurd door dierenartsen), wast de CatGenie de wasbare korrels en het kattengebied, reinigt en zuivert ze om het als nieuw achter te laten.

Vervolgens worden de vaste stoffen vloeibaar gemaakt en worden alle afvalstoffen verwijderd. Met andere woorden, er wordt geen gebruik gemaakt van zakken of containers.

En nadat dit proces is voltooid, wordt hete lucht gebruikt om de korrels volledig te drogen aan het einde van elke cyclus, zodat ze volledig droog zijn voor het volgende gebruik.

Afmetingen van de CatGenie:

• 19,25″ breed aan de voorkant
• 17,5″ breed aan de bovenkant
• 21″ hoog
• 24,5″ diep, waardoor het gebruik van slangen mogelijk is

Afmetingen van de slangen:
• watervoorziening: 8′ lang
• afvoer: 10′ lang

Gewicht:
• 25 pond

Er zijn twee modellen van CatGenie AI, de “Deluxe” en de “Classic”, beide, naast het leveren van de kattenbak, bevatten levenslange toegang tot de CatGenie-app, 1 cartridge SaniSolution, 1 doos wasbare korrels en T-adapters. Wat verschilt is de garantieperiode en de verschillende taalopties voor bediening.

Meowant self cleaning cat litter box

“Een 100% veilige kattenbak”

Beste automatische kattenbak

Met slimme beveiligingsfuncties en een goed ontwerp stelt deze Meowant-kattenbak je in staat om te allen tijde controle te houden, omdat je deze kunt beheren en volgen via de AIRPET-app.

Daarnaast maakt de zelfreinigende functie en de compatibiliteit met verschillende soorten kattenbakvulling (tofu kattenbakvulling, gemengde kattenbakvulling, kleikorrels) het schoonmaken moeiteloos. Er zullen geen geurproblemen en onaangename ongemakken meer zijn, en de installatie is snel en eenvoudig, net als het onderhoud.

Het heeft gele/grijze kleuren, het materiaal is polypropyleen en het weegt 9,5 kg. Naast de Meowant-kattenbak bevat het een bijpassend kattenbakvoeringpack + zandpad, adapter, vuilniszak, gebruiksaanwijzing en deodorantgel.

De afmetingen zijn:

 • Lengte: 20,5″ • Breedte: 20,9″
 • Hoogte: 21,85″
 • Lage instap van 4,8″: perfect voor oudere katten, katten met korte poten en minder mobiele katten, waardoor het comfort van je kat wordt gemaximaliseerd.

De Meowant zelfreinigende kattenbak werkt ultrastil, dus het zal katten niet afschrikken; het geluidsniveau is minder dan 40 dB en het zal ook je slaap niet verstoren. Het gewichtsbereik voor katten is van 3,3 pond tot 18 pond.

De 4 ingebouwde sensoren, de afstandsbediening en het beschermingsmechanisme zorgen voor communicatie vóór elke werking van de machine. Het merk heeft ook andere modellen van automatische kattenbakken beschikbaar.

Petkit Pura Max

“De driedubbele ontgeuring en vijf reinigingsmodi tillen de zorg voor huisdieren naar een hoger niveau”

De Petkit Pura Max is vriendelijk voor gezinnen met meerdere katten, omdat de grote ruimte van 76 liter voldoende is voor katten tot 18 pond. Bovendien maakt de grote en lage ingang het gemakkelijk voor kittens, katten met korte poten of oudere katten om gemakkelijk in en uit te gaan.

Afmetingen van de ingangskubus:

 • 8 inch breed
 • 10 inch hoog
 • Ingangshoogte boven de grond: 8 inch hoog

Dankzij de extra grote afvalcontainer kunt u tot 15 dagen lang gratis afval verzamelen met één kat. Ook voorkomt het door de merk geproduceerde TPE-rubber dat zachte ontlasting aan de kattenbak blijft plakken.

Dankzij de innovatieve spiraalstructuur blijft de ingang altijd open, waardoor het onmogelijk is dat je kat vast komt te zitten aan de binnenkant.

Dit kattenbakmodel biedt zowel de huisdier als de eigenaar veiligheid, want met de 11 interne precisiesensoren en de bijbehorende app kan het je informeren over eventuele afwijkingen.

Het heeft verschillende reinigingsmodi die kunnen worden geprogrammeerd, zoals:

 • Automatische modus
 • Handmatige modus
 • Timermodus
 • Vacuümmodus

Als je meerdere katten thuis hebt, biedt de slimme kattenbak automatische identificatie van elke kat op basis van zijn gewicht. Het registreert ook het gewicht van elke kat, de frequentie en duur van het toiletgebruik, waarvan de gegevens in de app worden geregistreerd.

De kattenbak wordt geleverd met een eigen ontwikkelde Pura Air slimme spray, die kan worden ingesteld zodat deze tijdens het automatische ontgeuringsproces of het geprogrammeerde ontgeuringsproces de lucht in je kamer schoon en fris houdt. Bovendien helpt het verlichtingssysteem je te zien wat er binnen de cilinder gebeurt.

PetSafe ScoopFree

“Een populaire keuze voor een gemakkelijk te gebruiken en onderhoudsarme kattenbak”

Beste automatische kattenbak

Met dit model hoef je wekenlang geen kattenbak meer op te ruimen, schoon te maken of bij te vullen, omdat het automatisch functioneert en de kattenbak schoon houdt.

Afmetingen:

 • 20,38 inch lang
 • 7,13 inch breed
 • 28 inch hoog

Dit kattenbakmodel gebruikt kristalvulling, die 5 keer betere geurcontrole biedt dan traditioneel kattengrit (het is een krachtige deodorant), omdat het type zowel urine absorbeert als vaste afvalstoffen uitdroogt.

Een ander voordeel van het gebruik van dit soort vulling is dat het weinig sporen achterlaat, 99% stofvrij is en niet aan de poten van de kat blijft plakken, waardoor het helpt de vloeren schoon te houden.

Bovendien wordt het ophaalproces alleen geactiveerd wanneer de kat uit de kattenbak is, dankzij de veiligheidssensoren. Deze kattenbak maakt gebruik van wegwerpbakken met plastic bekleding om lekkage te voorkomen, en elke bak wordt geleverd met een deksel voor snel en gemakkelijk weggooien.

Je kunt ook de gezondheid van je kat volgen, bijvoorbeeld hoe vaak de kat de kattenbak gebruikt.

Het merk raadt aan om alleen de ScoopFree Premium Crystal Litter te gebruiken met hun automatische kattenbak voor optimale prestaties.

Andere relevante alternatieven:

PetSafe Simply Clean

“Zelfreinigende kattenbak, ervaar het gemak met dit systeem”

Beste automatische kattenbak

PetSafe staat al vele jaren bekend om zijn innovaties op het gebied van het gedrag, de beheersing en de levensstijl van huisdieren, en met deze kattenbak wordt dat bevestigd.

Dit systeem van het merk maakt elke anderhalf uur een volledige rotatie om de klonten kattenbakvulling efficiënt te zeven.

Er zullen ook geen onaangename geuren zijn, want de afvalcontainer is volledig afgedekt, en met het vervangbare koolstoffilter fungeert het als een tweede verdedigingslaag tegen nare geuren, waardoor je huis fris blijft.

Dankzij de zeer stille ingebouwde motor zal je kat geen problemen hebben en kan hij zijn behoeften zonder enige verstoring doen.

De afmetingen zijn:

 • 18,8 inch breed
 • 25,8 inch lang
 • 10 inch hoog
 • De grote kom geeft je kat voldoende ruimte.

De LED-verlichting geeft duidelijk aan wanneer het systeem in werking is. Bovendien kan de vuilnisbak bekleed worden met gerecyclede plastic zakken of onbekleed gelaten worden voor een milieuvriendelijke optie zonder dat je een schep hoeft te gebruiken.

Omega Paw Self-Cleaning Litter Box

“Een eenvoudigere optie waarbij de kattenbak automatisch zeven bij het draaien van de bak”

Deze zelfreinigende kattenbak is verkrijgbaar in twee maten, regulier en lang, om aan te passen aan de verschillende maten die je katten thuis kunnen hebben of als er meerdere zijn.

De exclusieve gepatenteerde rooster genaamd Roll’n Clean bevindt zich binnenin de bak en zorgt ervoor dat de afval wordt gescheiden en in de verwijderbare lade wordt gedeponeerd.

Het is een kattenbak zonder aansluitingen, dat wil zeggen dat je het niet hoeft aan te sluiten op een stopcontact, het heeft geen bekleding of filters nodig. Alles wat je moet doen, is de kattenbak aan de bovenkant pakken en doen alsof je het gaat oprollen, zodat het zand wordt gezeefd, dat wil zeggen, het schone zand valt terug in de lade terwijl het afval wordt gedeponeerd in de verwijderbare lade.

Vervolgens weer rechtop zetten. En ten slotte het afval verwijderen en klaar, een echt snelle en eenvoudige schoonmaak, het kost minder dan een minuut.

Conclusie

Onthoud dat de keuze voor de beste zelfreinigende kattenbak afhangt van de specifieke behoeften van je kat, de beschikbare ruimte in je huis en je budget.

Bovendien is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, ongeacht het type kattenbak dat je kiest, om een schone en gezonde omgeving voor je huisdier te garanderen.

Onderzoek elk model, lees recente beoordelingen en overweeg factoren zoals de grootte van je kat en het gemak van schoonmaken voordat je een beslissing neemt.

Share the Post:

Related Posts

Hoe onderhoud je het best je voetbalschoenen?

Overzicht Waarom is het belangrijk om je voetbalschoenen te onderhouden? Het onderhouden van je voetbalschoenen is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en optimale prestaties op het veld te behouden. Door regelmatig onderhoud blijven je schoenen in goede conditie

Read More
Wat is een elektrische kattenbak

Wat is een elektrische kattenbak?

Wat is een elektrische kattenbak? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Heb je momenteel een traditionele kattenbak en overweeg je over te stappen naar een zelfreinigende kattenbak? Hoewel elektrische kattenbakken gemak bieden voor de bewoners van het huis, zowel

Read More