Cashback sites | De 6 grootste op een rij

Wil je geld terugkrijgen wanneer je online gaat shoppen? Door cashback programma’s te gebruiken, kun je heel veel geld besparen.

Cashback betekent letterlijk geld terugkrijgen, wat een cashback programma bewerkstelligt door een deel van de aankoopprijs terug te storten op je rekening. Op deze manier bespaar je een hoop geld zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.

Maar je kan het geld dat je bespaart (eigenlijk teruggestort krijgt in een later stadium)  ook schenken aan een (sport)vereniging of goed doel. Die kunnen het goed gebruiken!

Hoewel geld terugkrijgen door middel van een cashback programma wellicht te mooi lijkt om waar te zijn, is een cashback programma een werkende en eenvoudige manier om geld terug te krijgen.

Maar hoe werkt een cashback programma precies? En hoeveel euro kun je ongeveer besparen? Welke cashback programma’s zijn er allemaal en welke zijn het beste? In dit artikel wordt er verder ingegaan over hoe je geld zou kunnen besparen aan de hand van een cashback programma.

De beste cashback programma’s

Vandaag de dag zijn er verschillende cashback programma’s die je zou kunnen gebruiken.

Alleen al in Nederland zijn er dertig cashback programma’s, waaronder Cashback.nl, EuroClix en ShopBuddies. Daarnaast zijn er ook een aantal loyalty cashback sites, waarvan SponsorKliks veruit de grootste is.

Hieronder wordt er een duidelijk overzicht gegeven van de meest bekende cashback programma’s die in Nederland te gebruiken zijn.

Cashback.nl heeft het voordeel dat het je de mogelijkheid geeft om ook bij buitenlandse webshops cashback te verkrijgen. Denk hierbij aan webshops als Groupon, Adidas en AliExpress.

Je kunt bij Cashback.nl niet alleen profiteren van cashback bij verschillende Nederlandse bedrijven en winkels, bijvoorbeeld bij Booking.com, Body & Fit, Praxis, Thuisbezorgd en HEMA.

Het geld dat je bespaart, kan al vanaf één euro worden gestort op je bankrekening. Bovendien is het mogelijk om je cashback uit te betalen in de vorm van een cadeaubon of andere cadeautjes.

In Nederland staat EuroClix bekend als een zeer bekende cashback site. De cashback site bestaat al vijftien jaar lang en wordt door vele mensen gebruikt om geld te verdienen.

Dat EuroClix zo’n populaire cashback site is, heeft verschillende redenen. Zo is het mogelijk om geld terug te krijgen van een groot aantal webwinkels, waardoor de kans groot is dat je geld kunt terugkrijgen bij een site waarvan je dat verlangt.

Ook krijg je een welkomstkorting van twee euro wanneer je gebruik gaat maken van EuroClix en kun je al vanaf tien euro je geld op je rekening laten storten.

Bovendien is het mogelijk om nóg meer geld te verdienen door je vrienden ook lid te laten maken van EuroClix, wie wil dat nou niet?

ShopBuddies is een cashback site die al vanaf 1 euro je geld uitbetaald. Het saldo dat je opbouwt door ShopBuddies te gebruiken, blijft voor een jaar houdbaar.

Hierdoor is het mogelijk om gedurende een langere tijd euro’s te besparen op de cashback site. Daarnaast zijn er vele webshops aangesloten bij ShopBuddies, wat de kans erg groot maakt dat de webshop die je zoekt ertussen zit.

Denk hierbij aan winkels als de Bijenkorf, NLE, Bol.com, Albert Heijn en Monuta. Maar er zijn van de 35.000 aangesloten webshops niet alleen Nederlandse webshops die aangesloten zijn bij de cashback site, maar ook internationale bedrijven bieden de mogelijkheid om met korting te winkelen.

Shopbuddies heeft fillialen over de hele wereld, wel vijftien om precies te zijn, in landen als Engeland en Spanje.

Een voordeel van het gebruiken van LadyCashback is dat er niet alleen maar korting te verkrijgen is op de cashback site, maar je ook gebruik kan maken van allerlei kortingscodes van de winkel waarbij je wilt shoppen.

Op deze manier kun je profiteren van nóg meer korting. Bij LadyCashback is het mogelijk om je saldo uit te laten betalen vanaf 25 euro, wat een hoog bedrag is in vergelijking met andere cash back sites.

Daarnaast is het mogelijk om een inschrijfbonus te ontvangen van 7,50 euro. Dit bedrag wordt opgeteld bij de korting die je al krijgt door gebruik te maken van de cashback site. Dat klinkt goed, toch?

Bij de cashbacksite Shopkorting.nl wordt er hard gewerkt om de site uit te breiden, zodat het mogelijk wordt om bij nóg meer webshops te shoppen.

De cashback site wordt steeds bekender en is al verschenen op Nu.nl, in De Telegraaf, de Metro en het FD. Steeds meer bedrijven en webshops sluiten zich aan bij Shopkorting.nl en de cashback site groeit iedere dag weer.

De nieuwste winkels sluiten zich aan bij Shopkorting.nl, waardoor het aanbod aan webshop en bedrijven steeds aantrekkelijker en uitgebreider wordt.

Dat is erg fijn, want zo wordt het steeds waarschijnlijker dat je een product met korting kunt aanschaffen bij de webshop waar je naar opzoek bent.

Een vreemde eend in de bijt is SponsorKliks, dat voor de gulle cashbackgever is.

Want in plaats van de cashback aan jezelf toe te wijzen kies je bij SponsorKliks voor een (sport)vereniging of stichting die je jouw cashback gunt.

Een mooi initiatief voor deze groep die altijd op zoek is naar inkomsten/sponsoring om de club of stichting in leven te houden.

SponsorKliks wordt daarom ook wel een Loyalty Cashback site genoemd.

Wil je een bestaande vereniging of goed doel sponsoren met jouw volgende online aankoop?

Ga dan naar sponsorkliks.com, zoek je vereniging/stichting op in de zoekbalk en koop via één van de vele aangesloten webwinkels.

Het verschil tussen verschillende cashback sites

Wanneer je verschillende cashback sites gaat vergelijken, kun je kijken naar de hoeveelheid korting en de punten die je kunt verkrijgen door gebruik te maken van de cashback site.

Daarnaast is het een optie om te kijken naar de winkels die samenwerken met de cashback site. Zo krijg je bij sommige cashback sites alleen maar korting wanneer je een aankoop doet via die cashback site, maar bij andere cashback sites is het ook mogelijk om op andere manieren wat meer vergoedingen te verkrijgen.

Denk hierbij aan het meedoen aan mailverkeer, het invullen van enquêtes, et cetera. Welke keuze je hierbij maakt, hangt af van wat jouw voorkeur is, want niet iedereen heeft zin om daaraan mee te doen.

Het is daarom belangrijk om op deze zaken te letten bij maken van een keuze wat betreft een cashback programma.

Hoewel je je bij meerdere cashback sites zou kunnen inschrijven, is het wellicht beter om dit niet te doen.

Door je deelname te beperken, zorg je ervoor dat je aan het minimumbedrag komt wat nodig is om het saldo op je bankrekening te laten storten.

Toch is deze keuze persoonlijk, omdat het eraan ligt voor welke bedragen je online shopt en hoe vaak.

Wanneer je wilt weten welke cashback site het beste bij jou past, is het aan te raden om in het eerder benoemde stuk in het artikel te kijken welke cashback site voldoet aan jouw wensen.

Waarom sluiten bedrijven of winkels aan bij een cashback programma?

Een cashback website probeert samen te werken met webshops en fysieke winkels om meer klanten te verkrijgen en ze te laten binden aan de webshop of winkel.

Zo zou een consument liever producten aanschaffen bij een winkel die goedkope producten aanschaft of waar het mogelijk is om gratis een product uit te proberen.

Soms lijkt een cashback website onbetrouwbaar, omdat het terugkrijgen van geld te mooi lijkt om waar te zijn.

Daarom is het fijn om te weten hoe een cashback website werkt. Wanneer je iets koopt via een cashback website, krijgt het cashback programma een percentage commissie van ja aankoop.

Het is een soort affiliate marketing, want als een bedrijf samenwerkt met een cashback site zullen ze meer klanten verkrijgen en kunnen ze meer over klanten te weten komen.

Op deze manier is een cashback programma ook wel te zien als een marketing tool.

Je kunt via een cashback site niet alleen kleding of elektronica, maar ook vakanties, huishoudelijke artikelen, voeding, abonnementen of zelfs verzekeringen kopen.

Doordat je via een cashback site bijna alles kunt aanschaffen, is het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op een cashback site voordat je een aankoop doet.

Als je toch al een aankoop wilde gaan doen, kan je dit een hoop geld besparen. Cashback programma’s keren wel vijftig procent tot en paar cent van een bepaald bedrag uit, waarvoor je bijna niks hoeft te doen.

Hoe ga je te werk op een cashback website?

Zoals al eerder in dit artikel is benoemd, worden cashback websites door verschillende bedrijven ingezet om meer informatie te verkrijgen over klanten en zich aan klanten te kunnen binden.

Doordat bedrijven zich bij cashback websites aansluiten, is het voor jou als consument mogelijk om bepaalde producten een stuk goedkoper aan te schaffen.

Maar hoe ga je dan precies te werk op een cashback website? Dat wordt hieronder verder toegelicht.

Kijk naar welke producten jij het meeste koopt

Wanneer je een keuze gaat maken over welke cashback website je wilt gaan gebruiken, is het erg handig om van tevoren even naar je eigen consumentengedrag te kijken.

Want bij welke winkels koop jij de meeste producten? En wat voor producten koop jij het meeste?

Denk hierbij aan eten, elektronica of juist kleding. Door goed na te denken over wat jij het liefste koopt en niet alleen over het soort product, maar ook het merk na te denken, wordt het makkelijker om een geschikt cashback programma te vinden.

Je zult zo tevredener zijn over de cashback site die je benut.

Jezelf inschrijven bij een cashback website

Wanneer je wilt profiteren van goedkopere producten en korting, begin je met jezelf in te schrijven bij een cashback website.

Dat doe je bij een website dat aansluit bij jouw koopgedrag, zoals dat hierboven is benoemd. In Nederland zijn er een aantal cashback programma’s waar je uit zou kunnen kiezen, maar liefst dertig om precies te zijn.

Daarom is het belangrijk dat je een cashback website kiest dat kortingen aanbiedt van merken en winkels waar jij graag aankopen doet.

Wanneer je gratis een account aanmaakt, kun je informatie over jezelf invullen en wordt je daarvoor beloond in de vorm van een welkomstkorting.

Tijd om te gaan winkelen via de cashback site

Wanneer je je hebt ingeschreven, kun je eigenlijk meteen gaan winkelen. Wellicht dat je al een aankoop wilde doen.

In dat geval kun je het beste op de cashback site kijken of de winkel waar je het product wilde gaan kopen, is aangesloten bij de cashback website.

Het is sterk aan te raden om dat met al je aankopen te doen, dus voordat je afrekent kun je het beste kijken bij de cashback website of je korting kunt verkrijgen op producten.

Wanneer dat het geval is, verzilver je je korting door op de cashback site door te klikken.

Het is tijd om je saldo uit te laten betalen

Wanneer je al aardig wat aankopen hebt gedaan via de cashback site, kun je het saldo dat je hebt opgebouwd laten uitbetalen.

Het is hierbij van belang dat je genoeg aankopen hebt gedaan om aan het minimumbedrag te komen om je saldo te laten uitbetalen.

Dit is een bepaald bedrag, vaak vanaf tien euro, maar soms ook al vanaf vijf euro. Het bedrag wordt op je account van de cashback website gestort, waarna je kunt kiezen voor cadeaubonnen van een bepaalde winkel of uitbetaling van het bedrag dat je hebt gespaard op je bankrekening.

Je krijgt het bedrag dat je hebt gespaard meestal al snel terug, vaak binnen drie werkdagen. Zo simpel is dat!

Wat zijn de voor- en nadelen van een cashback website?

Eerder in dit artikel is voornamelijk ingegaan op de voordelen van een cashback programma, maar er zitten niet alleen maar voordelen aan.

Het gebruiken van een cashback website heeft voor- en nadelen, die hieronder voor je op een rijtje zijn gezet.

Op deze manier wordt het voor jou mogelijk om je goed in te lichten voordat je gebruik gaat maken van een cashback website.

Voordelen van een cashback website

  • Door alleen maar een aankoop te doen via de cashback website kun je al korting verdienen en geld terugverdienen
  • Je bespaart op een aankoop die je anders toch wel gedaan zou hebben
  • Door enquêtes in te vullen, kun je nóg meer geld verdienen
  • Met kortingscodes van de winkels zelf worden je aankopen nóg goedkoper

Nadelen van een cashback website

  • Je koopt soms meer dan dat je nodig hebt. Dat is lastig wanneer je daar gevoelig voor bent, omdat je dan aankopen wilt blijven doen.
  • Je moet voldoende gespaard hebben om aan het minimum bedrag te komen en het geld op je rekening te laten storten. Dit minimum bedrag kan soms maar vijf euro zijn, maar soms ook 25 euro.
  • De cashback website gebruikt je persoonlijke gegevens in hun marketing.
  • De cashback is maar een bepaalde tijd beschikbaar, waardoor je snel een beslissing moet maken over of je het product wilt kopen of niet.

Een cashback website is daarom het meeste geschikt voor mensen die weten dat ze alleen kopen wat ze nodig hebben, zodat ze niet de drang voelen om nog meer te kopen.

Daarnaast verzameld een cashback site een hele hoop persoonlijke informatie, waardoor het niet de beste manier is om privacygevoelige informatie zoals winkelgedrag, adres of leeftijd privé te kunnen houden.

Hoewel het gebruiken van een cashback site een aantal nadelen heeft, is het toch een eenvoudige en snelle manier om geld terug te krijgen. Daarom is het je persoonlijke keuze of je er gebruik van wilt maken of niet.