Affiliate-marketing-revolutie

De Affiliate Marketing Revolutie

Mijn naam is Arno Kensen en als Co-founder van SponsorKliks (dat sinds 2011 gebruikmaakt van affiliatemarketing) weet ik als geen ander hoe effectief deze verkoopmethode kan zijn.

Voor bedrijven die hun producten of services aan de man willen brengen maar ook voor website-eigenaren, influencers of startende ondernemers die deze producten of services van andere bedrijven willen promoten.

Maar voordat we inhoudelijk ingaan op de cursus Affiliate Marketing Revolutie, hoe werkt affiliate marketing nou eigenlijk?

Arno Kensen affiliate marketeer bij SponsorKliks

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is het proces waarbij een affiliate/publisher een commissie verdient voor het promoten van een product voor een ander bedrijf (merchant/adverteerder).

De commissie (vaak een percentage van het aankoopbedrag) wordt uitbetaald op het moment dat de doorverwezen bezoeker ook daadwerkelijk het product op de site van de adverteerder aanschaft. De beloningsvorm wordt ook wel CPS genoemd, dat Commission Per Sale betekent.

Adverteerders kunnen ook betalen wanneer een doorverwezen bezoeker zich aanmeldt op de nieuwsbrief van de adverteerder of bijvoorbeeld een contactformulier invult. Dit heet Commission Per Action (CPA). 

De eerste methode wordt het meest gebruikt, vaak ook omdat er meer commissie kan worden verdiend. De tweede methode is aan de andere kant weer eenvoudiger te bewerkstelligen. Een bezoeker vult immers eerder zijn e-mailadres ergens in dan dat hij overgaat tot het kopen van een product (of service).

Het is niet voor niets dat Bol.com, Coolblue en Booking.com en vele andere kleine tot grote bedrijven een affiliateprogramma aanbieden.

Ze hoeven immers pas te betalen als ze zelf iets verkocht hebben. En kunnen dus de commissie betalen van de marge die ze op het product hebben gemaakt.

Voor de adverteerder is affiliatemarketing dus redelijk risicoloos. Ze hebben echter wel een affiliatemarketing manager nodig (of meerdere) om de affiliates de gewenste support te bieden.

Voor de publishers is het interessant omdat ze niet hoeven te investeren in after sales, garanties, voorraad etc . Ze kunnen zich dus voor de volle 100% richten op de marketing van het product.

En dat is dus precies de reden waarom affiliatemarketing sinds jaar en dag zo’n succesvol marketinginstrument is. Voor beide partijen!

Zelf geld verdienen met affiliate marketing

Ik ben vanaf 2000 werkzaam in de internetindustrie en heb al heel wat affiliate-opleidingen en -cursussen voorbij zien komen. In het begin alleen maar modules in het Engels en uit Amerika omdat ze daar nou eenmaal een straatlengte voor lagen op Nederland. Tegenwoordig zijn er ook vele aanbieders van affiliate marketingcursussen in het Nederlands. Als je nog even verder leest dan geef ik je een voorbeeld van één van de beste affiliate marketingcursussen van dit moment.

Want geld verdienen met affiliatemarketing is makkelijker dan je denkt. En kan een significante aanvulling zijn op je huidige salaris. Sterker, het kan zelfs zo groot worden dat dit je enige inkomstenbron gaat worden en je dus niet meer afhankelijk bent van je werkgever. Volledige onafhankelijkheid dus! Nogmaals, ik ben het levende bewijs dat dit daadwerkelijk mogelijk is.

Waarom affiliate marketing zo interessant is:

  • Geen inkoop van producten
  • Geen voorraadkosten
  • Geen support voor ondersteuning van verkochte producten
  • Werken vanuit elke uithoek van de wereld, een internetverbinding is genoeg
  • Passief inkomen; klanten kopen 24 uur per dag, ook terwijl jij slaapt
  • Bij sommige diensten ontvang je commissie zolang een klant klant blijft
  • Geen technische kennis om met affiliate marketing te starten
  • Je kan van je hobby je werk maken

Van je hobby je werk maken

Iedereen heeft wel een passie voor iets. Of het nu breien, gitaar spelen, fitness of koken is, als het je interesseert dan praat je er ook graag over. Alles wat je met veel plezier doet gaat je gemakkelijk af en voelt absoluut niet als werk. Het voelt als bezig zijn met je hobby en over het algemeen wil je daar elk uur van de dag mee bezig zijn.

Affiliate marketing geeft je de mogelijkheid om echt van je hobby je werk te maken. Want voor elk product (of dienst) is er wel een affiliateprogramma waarmee je geld kan verdienen.

Zoek maar eens in Google op jouw favoriete hobby en zet daar “+ affiliateprogramma” achter. Dus bijvoorbeeld “gezondheid + affiliateprogramma”. Als je dat doet dan zie je het volgende resultaat:

Google-gezondheids-affiliate-programma

Je ziet dat er op de eerste pagina in Google al meerdere resultaten staan die een affiliateprogramma over het onderwerp gezondheid aanbieden. Aan jou de taak te kijken welke het beste bij jouw interessegebied past. Want hoe beter jij je met het product kan identificeren des te makkelijker is het om erover te praten (of schrijven op een blog bijvoorbeeld) en des te gemakkelijker je er ook geld mee gaat verdienen. Want dat is nou eenmaal wat affiliate marketing doet!

Hoe start ik nou met affiliate marketing?

Heel makkelijk, zoals ik al zei heb ik vele cursussen over affiliatemarketing voorbij zien komen. Toch steekt er momenteel één cursus met kopAffiliate-marketing-revolutie en schouders boven de rest uit en dat is de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Waarom ik dit product aanbeveel?

 • Al jaren de best verkochte videotraining op het gebied van affiliate marketing
 • Een zeer betrouwbare trainer in de persoon van Jacko Meijaard
 • Duizenden cursisten die ervaringen delen op het eigen forum
 • Snelle support bij onduidelijkheden/vragen
 • Overzichtelijke modules (7 stuks met meer dan 60 video’s!)
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
 • 30 dagen niet goed geld terug garantie


Wie is Jacko Meijaard?

In dit interview in het Algemeen Dagblad lees je meer over Jacko en hoe hij met affiliate marketing is begonnen. Erg interessant artikel.

De 7 modules van de Affiliate Marketing Revolutie:

 1. Deze module gaat over wat affiliate marketing precies is, wat een affiliatenetwerk is, de keuze maken welk product je gaat promoten, hoe je een domeinnaam registreert en hoe je een website opzet.
 2. Module twee gaat over het verder aankleden van je website, je logo, een menu op je site en hoe je verder je website kan bewerken
 3. De derde module geeft je inzicht in zoekmachine-optimalisatie (SEO), oftewel hoog in Google komen met je website. Verder wordt inzage gegeven in hoe je de beste zoekwoorden moet kiezen, hoe je je eerste bericht maakt, en je je artikel verder vormgeeft.
 4. Module vier leert je hoe je je website daadwerkelijk live zet.
 5. Deze module legt uit hoe je Google Analytics, dus het statistiekprogramma van Google aan je website koppelt. Erg belangrijk want meten is weten en dat geldt zeker wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing.
 6. In module zes voeg je categorieën toe, breadcrumbs (wordt uitgelegd wat dat zijn) en een “Call to Action”-knop (CTA).
 7. Hier wordt uitgelegd dat je meerdere berichten moet toevoegen aan je website en waar je op moet letten bij de content van die berichten.

Overzichtelijke trainingsmodules

tutorila-affiliate-marketing-revolutie

E-mail marketing

Één van de meest waardevolle marketinginstrumenten van het internet is wel het beschikken over een e-maillijst. Deze e-maillijst kan je op elk moment gebruiken om je (of andermans) producten onder de aandacht te brengen. Een gigantisch waardevol asset! In de affiliate marketingtraining van Jacko wordt hier ook aandacht aan gegeven (Enormail bijvoorbeeld). Dit onderdeel mag niet ontbreken bij een serieuze affiliate marketeer.

Fantastisch Forum met meer dan 8.000 leden en meer dan 75.000 berichten!

Een belangrijke succesfactor in de training is de aanwezigheid van een zeer levendig en actief forum. Kom je ergens niet uit post jouw bericht dan in het forum en geheid dat er iemand is die je snel verder op weg helpt.

Zie hier een inspiratievideo over hoe effectief en inspirerend het forum van de affiliate marketing revolutie is.

Conclusie

Ben je geïnteresseerd in affiliate marketing en wil je daar (veel) meer over weten? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie een uitstekende training. Voor de beginner maar ook voor de gevorderde. Want met een community van duizenden cursisten en een zeer actief forum profiteer je ook als ervaren marketeer van de vele inzichten die op dit forum voorbij komen.

Met een 30 dagen niet goed geld terug garantie kan ik me eigenlijk geen enkele reden bedenken om niet te starten met deze cursus.

Klik hier en zie wat deze investering in jezelf je kost

Let op: de pagina waar je op terechtkomt ziet er wat “spammy” uit, met wat “Amerikaanse” marketingteksten, maar daar moet je even doorheen kijken, de cursus is legitiem en absoluut de moeite waard!

Affiliate Marketing Revolutie

Toelichting

Instapniveau
De cursus heeft een laag instapniveau waardoor de training voor iedereen toegankelijk is.

Kennis van Affiliatemarketing is niet vereist aangezien de cursus vanaf scratch wordt opgebouwd.

Moeilijkheidsgraad
De moelijkheidsgraad is laag, vooral omdat de modules zijn opgebouwd uit korte video’s die per video een specifiek onderwerp behandelen.

Langzaamaan wordt de kennis uitgebreid maar telkens met kleine stapjes waardoor de stof goed te behappen is.

Technische kennis
Voor de cursus heb je geen technische kennis nodig. Het opzetten van een website wordt zeer goed uitgelegd en met de Marketheme optie is het helemaal een fluitje van een cent. Je hoeft dus absoluut geen ervaring te hebben met het maken van een website.

Succesfactor
In welke mate kan het afronden van deze cursus leiden tot een extra inkomen? Affiliate marketing bestaat al bijna zo lang als er internet is.

Het is niet zonder reden dat dit fenomeen nog steeds zo populair is. De cursus leert je van A tot Z hoe je geld kan verdienen met Affiliate marketing. Met het volgen van deze cursus is de kans zeer groot dat je extra inkomsten genereert.

Het feit dat je met je hobby geld kan verdienen maakt het dat men ook gemotiveerder is om ermee aan de gang te gaan.

Toch blijft het succes altijd afhangen van de energie die je erin steekt. Denk dus niet dat deze cursus je gouden bergen brengt zonder dat je er wat voor hoeft te doen!

 

Overall
4.4
 • Instapniveau
 • Moeilijkheidsgraad
 • Technische kennis
 • Succesfactor