Online kopen? Een prijsvergelijker is zeker geen overbodige luxe!

Als je ooit al eens online gezocht hebt naar een product, dan is de kans groot dat je al bij een prijsvergelijker terechtgekomen bent. Een prijsvergelijker is een site waarop je producten met elkaar kan vergelijken. Op die manier vind je makkelijker het goedkoopste product.

Het is een handig hulpmiddel dat online shoppen zoveel eenvoudiger maakt. Als je zelf nog nooit een prijsvergelijker gebruikt hebt, dan is het de moeite waard om dit eens te overwegen. Wil je graag eerst meer te weten komen? We geven je de informatie die je zoekt!

Hoe werkt een prijsvergelijker?

Voordat je een prijsvergelijker gaat gebruiken, is het handig om te weten hoe het precies in zijn werk gaat. Als je op een prijsvergelijkingssite terechtkomt, dan zal je op een site komen waar je allerlei producten kan zien.

Een prijsvergelijker kan je eigenlijk zien als een bemiddelaar tussen aanbieder en klant. De prijsvergelijker verzamelt zoveel mogelijk verschillende producten van diverse merken en sorteert deze zo ordelijk mogelijk, onder categorieën. Deze producten kan je zelf, afhankelijk van de prijsvergelijker die je kiest, sorteren op bedrag, beoordeling, specificaties en/of andere zoekcriteria.

Je kan er dus op zoek gaan naar het product dat je wenst te kopen en op die manier makkelijk de goedkoopste aanbieder vinden. Dat is handig, want zo spaar je heel wat geld uit. Prijsvergelijkers worden echter niet alleen gebruikt om de goedkoopste producten te vinden, maar ook om te weten te komen wat andere consumenten van deze producten vinden of om gewoon in het algemeen meer informatie te verkrijgen over een bepaald product.

Wil je de prijsvergelijker gebruiken om gebruikservaringen te lezen? Dan is het een goed idee om voor een populaire prijsvergelijker te kiezen, want op die manier krijg je meer beoordelingen te zien en zo krijg je een betrouwbaarder beeld van een bepaald product. Let wel op, want niet iedere prijsvergelijker biedt je de optie om gebruikservaringen van andere consumenten te kunnen lezen.

Waarom het een goed idee is om een prijsvergelijker te gebruiken

Tegenwoordig wordt er steeds meer online gekocht. Mensen zijn minder wantrouwig als vroeger om online te kopen, omdat ze steeds meer informatie over de producten terug kunnen vinden.

Het opzoeken van informatie, waaronder de goedkoopste prijs, reviews, enzovoort, neemt echter heel wat tijd in beslag. Een prijsvergelijker is het ideale hulpmiddel als je online koopt of je je online wilt aansluiten bij een dienst. Dit handig hulpmiddel zorgt er namelijk voor dat je zelf geen opzoekingswerk meer moet verrichten, waardoor je heel wat tijd uitspaart.

Bovendien wordt het onderzoek door prijsvergelijkers steeds grondig uitgevoerd en de prijzen worden regelmatig geüpdatet, waardoor je er zeker van kan zijn dat je altijd de beste deal scoort. Als je een prijsvergelijker gebruikt kan je gemiddeld zo’n 20 procent op je aankopen besparen. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen!

Welke prijzen kan je vergelijken?

Prijsvergelijkers zijn niet langer splinternieuw; tegenwoordig zijn er heel wat verschillende prijsvergelijkers op het internet te vinden.

Zoveel zelfs dat het nog moeilijk is om er de juiste uit te kiezen. Het voordeel van dit uitgebreid aanbod is, dat er prijsvergelijkers zijn voor écht alles. Elke prijsvergelijker is gespecialiseerd in zijn eigen gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld prijsvergelijkers voor het vergelijken van kleding, energieleveranciers, verzekeringen, meer algemene prijsvergelijkers, enzovoort.

In principe kan je voor alles wat je via het internet wilt kopen een prijsvergelijker vinden. Er bestaat zelf een prijsvergelijker voor prijsvergelijkers! Wil jij iets via het internet kopen, maar weet je niet goed welke prijsvergelijker voor jou de beste keuze is? We geven je een aantal aanraders per categorie:

  • Energieleveranciers: Easyswitch.nl, Energieleverancier.nl
  • Vliegtuigtickets: Ebookers.nl, Expedia.nl
  • Supermarkten: Voordeelmuis.nl, Yenom.nl
  • Algemene prijsvergelijkers: Kelkoo.nl, Kieskeurig.nl, Beslist.nl
  • Autoverhuur: Easycar.nl

Kies altijd voor een kwalitatieve prijsvergelijker

Een prijsvergelijker gebruiken heeft heel wat voordelen, maar door het grote aanbod aan prijsvergelijkers is het moeilijk om te weten welke prijsvergelijkers de moeite waard zijn.

Het is belangrijk dat je niet zomaar eender welke prijsvergelijker gebruikt, maar dat je je tijd neemt om er eentje te zoeken die goed gekend en betrouwbaar is. Alleen op die manier weet je dat er grondig onderzoek verricht werd naar de verschillende prijzen bij diverse aanbieders.

Bovendien vind je bij populaire prijsvergelijkers meestal meer reviews en vaak ook meer informatie.

De beste prijsvergelijkers op een rijtje

Weet je nog altijd niet goed welke prijsvergelijker je moet gebruiken? Dan helpen wij je een handje, want hieronder overlopen we enkele betrouwbare en goed gekende prijsvergelijkers die het ontdekken waard zijn!

SponsorKliks prijsvergelijker

Het gratis sponsorconcept van SponsorKliks is actief sinds 2011 en is voor clubs, verenigingen, stichtingen, goede doelen etc. een mooie en laagdrempelige manier om geld te verdienen voor de clubkas.

Via SponsorKliks kunnen leden, supporters, familie, vrienden etc. commissie verdienen voor zijn of haar club/vereniging door middel van online aankopen bij de vele aangesloten webwinkels zoals bijv. Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Booking.com, Expedia en nog veel meer.

75% van de commissie wordt uitgekeerd aan het sponsordoel. Via SponsorKliks kun je op een overzichtelijk wijze een aantal producten en diensten vergelijken en zo de beste deal selecteren.

Kelkoo.nl

Kelkoo is een van de bekendste prijsvergelijkers die er is en tevens een échte aanrader. Deze prijsvergelijker wordt niet voor niets door verscheidene sites op nummer 1 gerankt! Kelkoo bestaat al sinds 2000 en is ontstaan in Frankrijk.

Momenteel is hij populair in maar liefst 11 landen. Het succes van Kelkoo is te wijden aan het grote vergelijkingsaanbod en ook aan het feit dat deze vergelijker zijn prijzen maar liefst vier keer per dag aanpast. Op deze vergelijkingssite vind je maar liefst 7 miljoen verschillende producten, verdeeld onder 200 categorieën.

De kans is dus groot dat je er precies vindt wat je zoekt! Op Kelkoo kan je terecht voor het vergelijken van diverse producten, zoals elektronica, sportartikelen, hotelverblijven, meubels en nog veel meer. Kelkoo is niet alleen een aanrader, omdat je er bijna al de producten die je wenst te kopen op terugvindt, maar ook omdat de site prettig en eenvoudig is in gebruik. Het nadeel van deze prijsvergelijker is dat hij erg simpel is. Je vindt er geen reviews, terwijl je die mogelijkheid bij vele andere prijsvergelijkers wel hebt.

Tweakers.net

Als je op zoek bent naar elektronica, dan is Tweakers een site die je écht moet gezien hebben. Tweakers is eigenlijk veel meer dan een prijsvergelijker. Op deze site vind je tal van reviews, nuttige blogs en een forum waar je terecht kan met al je vragen.

In de afdeling ‘Pricewatch’ kan je eenvoudig prijzen van elektronica met elkaar vergelijken. Daaronder vallen ook de toebehoren, zoals computergames en allerlei accessoires. Op Tweakers worden er maar liefst meer dan een miljoen producten vergeleken. Dat is best veel, als je er rekening mee houdt dat deze vergelijker zich beperkt tot elektronica en toebehoren.

Het voordeel van deze prijsvergelijker is dat je naast de goedkoopste prijs, makkelijk de reviews van verschillende gebruikers kan lezen. Als je wat verder surft op de site, dan vind je er ook allerlei handige blogartikelen die je kunnen helpen met je keuze. Het forum is ideaal als je nog met een aantal prangende vragen zit.

Deze site heeft dus alles wat je nodig hebt om de elektronica te kunnen vinden die je zoekt! Het nadeel is dat de site zich beperkt tot elektronica en dat hij iets minder overzichtelijk is dan andere prijsvergelijkers.

Kieskeurig.nl

Een goede algemene prijsvergelijker is Kieskeurig.nl. Deze prijsvergelijker bestaat al sinds 1999 en is ontzettend handig in gebruik. Wanneer je naar Kieskeurig.nl surft, krijg je al meteen suggesties per categorie.

Dat is handig, voornamelijk als je er nog niet helemaal aan uit bent, wat je moet kiezen. Daarnaast kan je op deze site de items niet alleen sorteren aan de hand van de goedkoopste prijs, maar ook aan de hand van ‘meest bekeken’ of de reviews van anderen. Deze prijsvergelijker is dus een aanrader, wanneer jij graag eerst meer te weten wilt komen over een bepaald product of wanneer je nog wat inspiratie wilt opdoen.

Op Kieskeurig.nl vind je producten in uiteenlopende categorieën, waaronder speelgoed, elektronica, maar ook verzekeringen. Alle items zijn mooi per categorie verdeeld en de site is eenvoudig en aangenaam in gebruik.

Beslist.nl

Een andere grote naam is Beslist.nl. Deze prijsvergelijker heeft een ontzettend groot aanbod, van maar liefst 25 miljoen producten uit 10.017 webshops.

Daarnaast vind je er 402.337 reviews terug. Hiermee verslaat deze prijsvergelijker bijna al zijn concurrenten. Op Beslist kan je sorteren op populairste item, goedkoopste item, items met kortingen en nieuwste items. De site is gebruiksvriendelijk; alle producten zijn mooi onderverdeeld in diverse categorieën.

Deze vergelijker is voornamelijk handig, omdat je ook kunt kijken of het product die je wenst te kopen bij bepaalde aanbieders in de aanbieding is. Hierdoor kan je nog meer geld besparen op je aankopen!

Kledingkopen.nl

Kledingkopen.nl is de ideale prijsvergelijker als je op zoek bent naar kleding. Deze prijsvergelijker bestaat nog niet zo lang, maar heeft ondertussen al zo’n 1,2 miljoen producten van 170 verschillende kleding webshops en 4000 diverse merken.

Het is de grootste prijsvergelijker van Nederland op vlak van kleding. Kleding.nl belooft bovendien om er elk week 5000 nieuwe artikelen op te plaatsen. Het voordeel van deze prijsvergelijker is dat je er makkelijk terugvindt wat je zoekt, omdat de vergelijker zich specialiseert in één productgroep.

Deze prijsvergelijker heeft bovendien ook leuke blogartikelen over kledij en alles wat daarmee te maken heeft. Daardoor kan je hem ook gebruiken om inspiratie op te doen. Hij is erg aangenaam in gebruik, door zijn aantrekkelijk uiterlijk en makkelijk overzicht.

Vergelijk.nl

Ook Vergelijk.nl is een bekende en betrouwbare prijsvergelijker. Deze prijsvergelijker is ontzettend aangenaam. De site heeft een zachte uitstraling en alles is mooi geordend per categorie.

Je kan er terecht voor het vergelijken van verschillende producten, waaronder kleding, fietsen, speelgoed, allerlei elektronica en nog veel meer. Je kan er sorteren op prijs, best beoordeeld, meest bekeken en meest relevant. Het nadeel is dat je er niet terecht kan voor meer specifieke informatie of reviews.

De prijsvergelijker houdt het dus simpel, maar dat maakt hem ook zo aangenaam in gebruik!

Tot slot

Er zijn dus heel wat verschillende prijsvergelijkers waar je uit kan kiezen. De juiste prijsvergelijker voor jou, is voornamelijk afhankelijk van waarnaar je op zoek bent.

Als je vooral op zoek bent naar elektronica, dan is Tweakers een aanrader, want daar vind je niet enkel de beste prijs, maar ook ontzettend veel revieuws en interessante blogartikelen. Als je op zoek bent naar kleding, dan is Kledingkopen.nl de place to be. Op deze site vergelijk je snel en makkelijk en krijg je bovendien inspiratie voor je volgende outfit.

Ben je op zoek naar verzorgingsproducten, huishoudelijke artikelen, enzovoort? Dan kan een algemene vergelijker, zoals Beslist.nl, Kelkoo.nl of Kieskeurig.nl jou het meeste helpen. Je hoeft niet per se één van deze vergelijkers te gebruiken, want er zijn nog tal van anderen waar je uit kan kiezen.

Zorg er wel voor dat je enkel prijzen vergelijkt op sites die betrouwbaar zijn, zodat je steeds kan genieten van het goedkoopste product!